Katselin telkkarista kun tuli ohjelma sähköshokkihoidon eduista. Sähkö paransi alkoholistit ja rauhoitti mielisairaat. Akupunkiossakin saatetaan käyttää kevyttä sähkövirtaa. Itävallassa kerran käydessäni näin näyttelyn Teslasta. Tämä Kroatiassa syntynyt mies oli pikkupoikana varsinainen sähkön kanssa kokeilija.

Nuorena poikana Tesla voimanlähteen, jota käyttivät 16 leppäkerttua. Pieni tuulimylly alkoi pyöriä kun leppäkertut pyrkivät lentoon.

Tesla oli se mies joka keksi, yllätys -yllätys Tesla-muuntajan. Hän esitteli sitä Chicagon maailmannäyttelyssä 1893.  Mies seisoi pällisteltävänä 200  kilovolttia johdettuna ruumiinsa läpi. Se säpsäytti katsojia , mikä ei ole sinänsä niin mahdoton asia, olen itsekin saanut näpeilleni TV:n anodijohdosta (virta tappaa, ei jännite). Eli jos menee se muutaman milliampeerivirran kanssa sarjaan voi katsella TV-kuvaa ja informaatio kulkee samalla oman kehon läpi. Sanomalehtimiehet suurentelivat Teslan koetta ja tekivät tikusta asiaa, kirjoittivat että Tesla ja hänen vaatteensa loistivat hohtavina pitkän aikaa sen jälkeen kun koe oli tehty.

Tesla selitti ällistyneelle yleisölleen, että samalla menetelmällä voitaisiin pitää alaston mies lämpimänä vaikka pohjoisnavalla, että suurjännite on mainio nukutuslääke leikkauksissa, ja suositteli jopa että laiskat koululaiset voitaisiin kaapeloida pulpettiinsa, ja antaa heille sähköshokkeja.

Magneetin tiheyden yksikkö tesla, on nimetty tämän ihmeellisen miehen mukaan. Hänen tutkimustensa sanotaan edistäneen robotiikan, kauko-ohjainten, tutkan ja tietokoneen kehitystä sekä vaikuttaneen ballistiikan, ydinfysiikan ja teoreettisen fysiikan leviämiseen. Hänen keksintöjään on myös käytetty tukemaan erilaisia pseudotieteellisiä ja UFO-teorioita sekä New Age okkultismia.

Teslalla oli myös valokuvamuisti; hän muisti lukemansa kirjat ulkoa. Hänellä oli myös synesteetikkojen tapaan kyky ajatella kuvallisesti; hän näki suunnittelemansa laitteet ja rakenteet valmiina mielessään ennen kuin piirsi ne paperille.

Tesla suhtautui kriittisesti Einsteinin suhteellisuusteoriaan. Hän uskoi, kuten monet muutkin tuohon aikaan, eetterin olemassaoloon. Hän myös uskoi, että siinä piilevää energiaa on mahdollista käyttää hyväksi. Sen todistamiseksi hän rakensi ns. mustan laatikkonsa, jonka hän väitti ottavan energiaa eetteristä. Hän selitti, että energia alkaisi virrata eetteristä vahvistavaan muuntajaan muutaman minuutin kuluttua sen jälkeen kun laitteesta oli annettu alustava impulssi, ja että virtaus jatkuisi vielä kauan sen jälkeen.

Kauko Nieminen jakaa ja myy Espoossa kirjaansa "Eetteripyörteitä". Oliskohan hän Teslan lapsenlapsia?