Jotkut vielä varmaan muistavat tanssiohjeman, jossa yleisö sai äänestää suosikkejaan jatkoon. Siinähän kankean ja kömpelön kilpailijan annettiin selvitä äänestyksestä toiseen kunnes ohjelman katsojaluvut alkoi hiipua. Yleisön toivottiin äänestävän ahkerasti (0,99€/soitto) selvästi parempien puolesta, jotta aivan omassa B-sarjassaan kisaava kilpailija saataisiin ulos.

 

Äänestystuloksella ei tietenkään ollut mitään tekemistä kilpailun tai tanssitaidon kanssa. Kyseessä oli formaatin mukainen interaktiivinen viihdeohjelma, jossa katsojien osuus rajoittui maksumiehenä toimimiseen. Mitä enemmän ääniä, sen parempi tuotantoyhtiölle. Pudotukset tehtiin kuitenkin käsikirjoituksen mukaan.

 

Idols-tuottaja varmaan katseli kateellisena moista menestystä ja päätti ottaa opikseen. Miksei tosiaan kerätä ylimääräiset fyrkat pois niiltä, jotka uskovat kansan jotenkin äänestyksellään vaikuttavan lopputulokseen. Eihän sillä ole väliä kuinka hyviä finaaliin päässeet kilpailijat ovat. Tarkoituksenahan on vain vuoden idolin valinta. Siinä valinnassa taas pääasia on se, että entinen idoli ehtii unohtua, ennenkuin uusi valitaan. Mitä siitäkin tulisi, jos entiset idolit vielä esiintyisivät seuraavanakin vuonna.