Tanssitaiteen valtionpalkinto on jaettu. Nyt sen on saanut ensimmäistä kertaa verkkojulkaisu. Eli vuonna 2004 perustettu Liikekieli.com . Se saitti on Valtion tanssitaidetoimikunnan mukaan Suomen seuratuin tanssimedia. Sen sivuilla vierailee päivässä noin 500 kävijää.

Taidetanssin eri ilmiöitä monipuolisesti käsittelevän verkkojulkaisun ovat perustaneet tanssija Valtteri Raekallio ja koreografi Thomas Freundlich.

Tanssitaiteen valtionpalkinto on 15 000 euroa ja tanssitaidetoimikunta ei tietääkseni edes harkinnut antaa palkintoa suomi24:lle, tanssinetille eikä edes Danielin luolalle.

Tutkin tuon verkkojulkaisun sivuja ja etenkin tässä puhuttiin identistä ja identiteetistä sekä paavin hiipasta.

Lainaus Olli A. Ahlroosin arvostelusta:

"Vaikka elukat olivat aluksi identiteetittömiä, oli aivan uskomatonta kuinka pienillä liikevariaatioilla onnistuttiin jo asettamaan näkyville lauman valtarakenteita. Pienet variaatiot lauman sisäisissä ajoituksissa ja järjestyksissä olivat yllättäen selviä merkkejä vallasta ja koko ajan enemmän ja enemmän väkivallasta.

Mikä oli hätkähdyttävintä ja ilman muuta teoksen suuri ansio, oli se, että välittömästi ensimmäisten valtarakennelma-aihioiden näyttäytyessä teoksessa, lauman sisälle alkoi muodostua yksilöitä, identiteettejä. Identifikaatio ja valta näyttäytyivät ikään kuin saman kolikon eri puolina. Loistavasti toteutettu näytös.

Hurja teos: vasta vallan lävistys synnyttää yksilöllisen identiteetin: olet se mikä olet riippuen vain ja ainoastaan siitä, miten sinua alistetaan, sillä jos olet identifioitavissa, sinut on jo alistettu."

Ja lisäksi teoksessa oli kohtaus jota varmaan tapahtuu paljonkin lavatanssi-illan jälkeen mutta ei niinkään itse tanssipaikalla:

"Lopulta teos saavutti vapaan kentän tutkia villisti inhimillisen kehotoiminnan luonteenomaisempia mutta samalla ääliömäisimpiä vallan muotoja. Läpi käytiin koko kirjo erilaisia inhimillisen laumakäytöksen, populaarikulttuurin ja pornoteollisuuden kuvastoja. Varsinainen vallan ja moraalisubjektiuden kliimaksi saavutettiin kun pelkkään paavin hiippaan pukeutunut tanssija otti osaa kahden muun tanssijan väkivaltaiseen seksuaaliseen kohtaukseen piiskan ja leveän hymyn avulla."