Unski ei ollut itse tanssimiehiä mutta tangoa hän osasi säveltää, tulkita ja soittaa.

Somerolle oli viikonloppuna kokonntunut yli seitsemänkymmentä tanssiparia jotka kilpailivat lavatanssissa.

Oli siälä korreeta vaatetta ja niin viiniä väkkee sanos vorssalaiset, Somero on kuitenkin murrealuetta jossa on jo hieman varsinais-suomen vivahteita ja itse kilpailijat tulivat mistä tulivat, vaikkapa kalakukkojen maasta, taisi siellä olla Mikkelistäkin väkeä.

Avoimen luokan kilpailun voitto meni Kuopioon. Eli Hanna Heikkiselle ja Auvo Kähtävälle. He olivatkin vahva ennakkosuosikkipari ja säteilivät kisan jälkeen onnellisena.

Tässä kuvasatoa viime vuodelta ja on siinä IsoK.kin kuvissa.

Tämä oli Suomen lavatanssicupin viimeinen osakilpailu ja se siis käytiin Someron monitoimitalolla. Valtaosa osallistujista oli  kokeneita konkareita, mutta kyllä myös eskari-luokka houkutteli parketille muutaman ensikertalaisen, tosin hekin ensikertalaisia vain kilpailuissa, muutoin vahvasti tanssiin hurahtaneita kumminkin.

Somerolle on kertynyt suuri osa Suomen lavatanssiyhdistyksen aktiiveista ja siksi cupfinaali sopi Somerolle oikein parahultaisesti. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Kirsi Viitanen ja hän kertoi paikallislehden haastattelussa että kilpatanssia ja lavatanssikilpailuja on vaikea verrata keskenään.

Lavatanssikilpailussa tanssia säätelee musiikki. Kaikki muut liikkeet paitsi akrobaattikuviot ovat sallittuja kun taas kilpatanssissa liikkeet ovat hyvin tarkkaan ohjeistettuja.