Pyhät ja välipäivät kun ovat menneet taloustieteilijät ja talouspäälliköt palaavat taas töihin. Heidän tehtävänsä vuonna 2009 on täyttää tuutit tuomiopäivän profetioilla. Kaikki alkaa menemään päin peetä.

Vienti tyrehtyy, hinnat nousevat ja kaikki kurjuus nostaa päätään.

Tarvittaisiin hyviä ennustajia ja viisaita, vaikkapa astrologeja.

Eräs astrologi kauan kauan sitten  laati sairaan pojan horoskoopin. Luvattuaan äidille, että pojalla oli vielä monta vuotta edessään, hän vaati maksua. Äiti lupasi maksaa seuraavana päivänä. Astrologi närkästyi "Mutta entä jos poika kuolee yön aikana ja menetän palkkioni?"

Kauan kauan sitten eräs mies oli ollut matkoilla vuosikaudet ja halusi tietää miten hänen perheensä voi. (silloin ei ollut sähköposteja) Hän meni astrologin puheille, joka kertoi "Kaikki voivat hyvin, erityisesti isäsi". Mies epäili tietoa. Astrologi sanoi, että kaikki on totta. Mies paljasti, että hänen isänsä oli ollut kuolleena kymmenen vuotta. Astrologi vastasi: "Et osaa arvatakaan, kuka isäsi on".

Taannoin eräs astrologi laati toiselle miehelle ennustusta ja kertoi, että mies ei saisi lapsia. Mies vastasi, että hänellä oli nyt jo seitsemän lasta. "Katsopa niitä tarkemmin", neuvoi astrologi.