Mikko                                   Ma 15.12.08 Seurala:

2167797.jpg

12. kuntotanssivuosi on käymässä loppusuoraa kohti. Vielä olisi yhdet tanssit ennen uutta vuotta. Vaan eipä mennä asioiden edelle. Tänä maantaina ei ollut kimppakyydistä mitään tietoa. En jäännyt odottaan ihmettä, vaan töiden jälkeen kotipuolessa söin ja muutenkin pistin ukon tanssi-iltaa silmällä pitäen kaikessa rauhassa valmiiksi.

Kun oli kystä kyllä ja peilistä kurkki takaisin mies, joka näytti aivan pätevältä lähtemään laittamaan jalalla koreasti, niin suunnistin läheiselle taksiasemalle. En nähnyt kyydin suhteen muuta vaihtoehtoa, kun vinkata kumijalkaa.

Asemalla oli onneksi yksi taksibiili parkissa. Yleensä ei yhtään, kun olisi tarvetta ja vielä kiire. Pirautin aseman ovisummeria ja yllätyin hieman , kun näin kuka sisältä ulos putkahti. Topihan se sieltä tuli. Mies ei ollut ajanut taksia lähes 15 vuoteen. Hänen vanhin ja nuorin poikansa olivat seuraneet isänsä jalanjälkea taksisuhareina.

Matkalla etelän suuntaan tuli ohi mennen muun rupattelun sivussa puhetta lavatanssikulttuurista. Topi otti puheeksi jonkin Vala-nimisen lavan, joka on jo siirtynyt historian unholaan. Seuralan pihalla tuli kuskin puolelta vielä maininta naisten arvostavan tanssitaitoa. Tuossa on varmasti vinha perä, mitä nyt jotenkin tuo on kiertänyt minut. Voi olla, ettei tanssitaitoni vielä vastaa yleistä taitovaatimusta. Mene ja tiedä tuota.

Taksikyyti maksoi 20€ ja rapiat. Tästä olisi tulossa normaalia kalliimmat kuntotanssit. Varsinaisiin tansseihin nähden kuitenkin vielä varsin edulliset.

Ulko-ovesta eteenpäin ne tavalliset toimenpiteet. Vähän ennen klo 19 oli populaa varsin vähän paikalla. Olin 17. piletin lunastaja. Ilmeisesti polkkakurssi ei ollut sellainen suksee, kun tango tai valssikurssi aikasemmin. Taisin taasen nauttia pullon virvoketta ennen valsseja. Takasin tanssisaliin tullessa en voinnut kun ihmetellä puolityhjää tuolirivistöä. Alkuilta näytti täten aika synkältä omalta kannalta. Jos tuosta ei daamisto lisäänny, niin hakutilanteesta tulisi ryntäys.

Valssin alkaessa oli daameja tullut jo kivasti lisää. Tästähän saattaisi tulla ihan kelpo ilta. Olin jo valmiiksi katsonut monasti foksia kanssani tanssineen daamin, mutta kolme metriä ennen pokkausta hänet vietiin parketille. Moisesta pienestä takaiskusta ei murhetta otettu, vaan pokkasin vieressä istuvan. Tämän daamin kanssa on jo monet valssit mentyä, joten homma meni, kun vettä vaan. Jotta näihin kuntotansseihin ei ihan leipäännyt, niin jatkossa pitää pokata ennestään kanssani valssaamatonta daamia. On se riski tai ei.

Alun jälkeen tuli humppaa ja tangoa, sekä sitä iskelmää. Humpalle sain jälleen daamin, jolta ei puheesta meinannut tulla loppua. On se onni kävelyhumpassa, kun askeleet on varsin simppelit. Muussa tapaukessa askeleet olisivat takuulla menneet sekaisin. Verraton daami, mitä tulee läpän heittoon, eikä se tanssikaan huonosti ole mennyt.

Tangoa tuli kolmet parit. Vain yhdelle onnistuin löytämään daamin mikä suostui taivutukseen. Taidan jatkossa tanssia taivutustangot muissa tanssipaikoissa. Ellei sitten..onnista jatkossa. Uusia daameja en nähnyt kun yhden. Nuori ja kaunis, kun oli hän, niin en onnistunut tanssittamaan. Hyvä kuitenkin, jotta saadaan lisää nuorempaa väkeä paikalle.

Ilta oli neljän lajin kattaus. Hidasta valssia pitää opetella, jotta sitä kehtaa tanssia. Tämä niin kun itselle taasen muistutuksena. Taas kerran.

Tänä maantaina muistettiin niitä aktiivisia kuntotanssijoita. Kunniakirjan sai jokainen, joka oli ollut korkeintaan kaksi kertaa poissa syyskaudella. Kunniakirjan saajia oli liki kolmekymmentä. Eräs varttuneempi tanssimies Hämeenlinnasta oli jättänyt vain yhdet kuntotanssit väliin. Jotakin vetovoimaa tuossa Seuralassa pitää olla, jotta lähes joka maantai jaksaa ajaa yli 100km. Muitakin palkittiin mm. eräs 90v sotaveteraani, joka ei tanssi, mutta on mukana hengessä omalla tavallaan.

Tällä kertaa oli muutakin arvontaa pääsylippujen/kahvilappujen lisäksi. Kauralyhdettä ja Läyliäisten vuosikalenteria. Tuota vuosikalenteria olisin todella tarvinnut. Nyt sen saa taas ostaa kirjakaupasta. Seuralan väki halusi ansaitusti muistaa Siskoa ja Mattia kuntotanssin järjestämisestä. Puffetin pitäjät kiittivät tanssiväkeä siitä, että olivat varsin ahkerasti ostaneet syötävää ja juotavaa. Matti muisti myös mainita Seuralassa olevan sekahaku tanssien aikana. Tämä viesti erityisesti daameille. Ääriharva kauniimman puolen edustaja hakee miehiä. Pitäisikö jatkossa palkita hakuaktiivisin nainen? No jotakin pitäisi kuitenkin keksiä. Mielellään jo kevätkauden aikana.

Loppuilta meni alkuillan tapaan. Erästä varsin nopeasti etenevää tanssimiestä sai ainakin kerran väistää. Kerrankin onni, että etenin selkä menosuuntaan.

Hienosti olivat Joulun tunnelmaa tehneet Seuralaan. Punaista näkyi ainakin kahden daamin asuissa. Joulupukkia ei näkynyt, mutta eräs henkilökuntaan kuuluva oli pukeutunut tontuksi. Puffetissa oli tarjolla torttuja ja orkesterikorokkeen vasempaan kulmaukseen oli pystytetty kaunis kuusipuu. Sen verran syrjässä, ettei törmäämisestä siihen ollut vaaraa.

2167798.jpg

Loppuvalssit olivat alkuvalssien toisto. Mitä nyt tuli kolmet peräkkäin. Tanssin kahdet ja sitten oli jo aika toivotella hyviä Joulua ja valmistua tekemään lähtöä. Kuuma ja hiki tuli jälleen. Onneksi oli varapaita mukana. Paluukyytikin oli saatu hommattua. Kaksi äijää ja yksi daami lähti klo 22 jälkeen kohti kirkonkylää. Kotopihassa yritin tarjota kuskille 10€. Ei huolinut maksua. Toivotin siinä hänelle hyvää yötä ja Joulua. Eikä muuta, kun väsynyt, mutta iltaan tyytyväinen tanssimies kotiin ja yöpuulle.