Mikko        Ma 08.12.08 Seurala:

Severit toistamiseen Seuralassa. Kyyti oli saatu varmistettua puoli seitsemäksi, joten kotona oli taasen kosolti aikaa valmistautua illan tanssiliikuntaan.

Kyyti toimi, kun juna. Tosin aikataulullisesti tarkemmin. Pimeä, kostea ilma tuntui imevän kaiken valon ympäriltä. Räntääkin taisi sadella vai oliko ihan lunta vaan. Tuttu kolmikko pöllähti Seuralan pihaan jälleen reilusti ennen illan ensimmäisen tunnin täyttymistä. Piha oli autojen täyttämä, joten tovin etsimisen jälkeen saimme auton parkkiin Seuralan tontin oikeaan reunaan.

Eteisessä ja puffetin puolella oli jo vilskettä, kun Tonttulassa. Tosin punaista ja harmaata väriä ei ollut näkösällä. Lipun no 37 lunastuksen jälkeen ulkovaatteet narikkaan ja kengät vaihtoon. Olen ottanut kokemuksen kautta vinkistä vaarin, jotta ne tanssikengät tosiaan kannattaa solmia tuplasolmuilla. Lisää kummasti tanssinautintoa, kun tietää kenkien tulevan samaan suuntaan sukkien.

Isossa salissa oli vielä jenkkatreenit meneillään. Syy miksi osa tuoleista oli tuotu keskelle lattiaa jäi ainakin minulle tämän illan osalta täydelliseksi mysteeriksi. Jenkkaan lienee niillä oli syy yhteys. Ennen valsseja otin pullon virvoketta. Osan join ja lopun pullon kiikutin vanhan uunin päälle viinipyyhkeen kaveriksi.

Valssidaami oli sama jo aikaisemmilta kerroilta. Pelaan tässä varman päälle. Enkä liikaakin, mutta tämäm daamin kanssa se valssi vaan tuntuu sujuvan. Jatkossa pitää ottaa se riski ja hakea valssin pyöritykseen muitakin. Kun tuttu daami, niin saatiin mallikkaasti tanssi-ilta alkuun.

Valssiparin jälkeen Severit lähtivät ainakin minuun makuun todella oudolle polulle. Meinaan seuraava kattaus oli iskelmää. En tiedä mitä muut tanssijat odottivat. Minä ainakin oletin seuraavaksi tulevan joko humppaa tai tangoa. Iskelmä nyt menee foksina. Eihan siinä mitään, mutta ne odotukset musiikkilajin suhteen menivät pipariksi. Iskelmät oli foksattu, niin seuraavaksi tuli...foksia, Just joo. Tästä tuntui tulevan harvinaisen puuduttavat tanssit. Taisin jopa jättää tämän parin väliin. Odotukset, kun olivat jotakin muuta.

Ennen taukoa tuli vielä yhdet hitaat ja yhdet normivalssit. Jätin väliin nämäkin. Samoin jenkkaa,masurkkaa, polkkaa tuli. No thank you. Nämä kolme ovat taatusti vihoviimeiset lajit mihin meikä syttyy. Humppapari taisi ehtiä nippa nappa ensimmäiseen settiin. Jotenkin kävelyhumppaa jaksaa aina hauskuuttaa daamia, joka kokee sen ensimmäisen kerran. Ei mikään hampaat irvessä tanssittava laji.

Tanssin tauottua oli Siskolla enemmänkin asiaa. Ensi kerralla palkittaisiin ne aktiivit, jotkat ovat olleet ahkerasti tanssimassa. Vuoden viimeiset tanssit olisivat hieman normaalia pidemmät. Toivottavasti saan kyydin niihinkin. Turha luultavasti mainita, ettei luku 37 ollut Onnettaren suosiossa arvonnoissa. Jotta silleen tälläkin kertaa.

Severeiden toinen setti oli ensimmäistä kiinnostavampi. Jälleen iskelmää tuli. Nyt biitti ole sen verran nopea tempoista, joten lisäsin yhden kädenali-liikeen mukaan menoon. Irma tuntui kestävän menossa mukavasti. Kun orkesterikorokkeelta ilmoitettiin seuraavaksi tulevan tangoa, niin salissa kuuluivat abloodit. En siis ollut ainoa, joka oli kaivannut tätä tunteiden täyttämää umpiote lajia. Äkkiä daamia pokkaamaan. Tämäkin tuttu jo edellisiltä kerroilta, sekä Ruususta. Muuten mukavasti meni tangot, mitä nyt daami ei ollut kovin taivutus haluinen.

Tangoon taipuvaiset daamit on Seuralassa vähintäänkin parketin alla. Soisin näkeväni enemmän nuoria ja neli-10 daameja paikalla. Näin saataisiin enemmän uusia tanssituttuvuuksia ja ennen kaikkea sitä jatkuvuutta. Erästä uutta kasvoa olin jo alkuillasta foksittanut. Nyt ajattelin hakea häntä toiselle tangoparille, mitä ei kuitenkaan koskaan valitettavasti tullut.

Toisessa setissa tuli taasen sitä jenkkaa ja sen lähisukulaislajeja. Kun lähes koko vapaiden daamien seinusta oli tanssitettu, niin viimeiselle valssille mietin hakevani autokuskia. Sitä ennen tuli nopeaa beatmusiikkia. Kun kello oli jo lähes 21.30, niin virheellisesti arvelin viimeisiä vievän. Ei muuta, kun autokuskia hakemaan parketilta. Ei ole jiven taito kasvanut muiden mukana, mutta tällä suppealla arsenaalilla saatii jivet mentyä. Mahtoi siinä tuolilla istuva pariskunta ihmetellä menoa, kun kuiskuttivat keskenään. Valssiin kuitenkin ilta päättyi. Hiet oli vuodatatettu, joten kiitti mulle riitti tanssit tältä kerralta.

Vaik meill on maas hanki ja järvet jäässä, niin Seuralassa on pitkähihainen tanssipaita liikaa. Joten kesäpaitaa pitänee tanssimiehen esiin kaivavan jälleen.