Aikoinaan on tehty sellainen elokuva kuin Komisario Palmun erehdys. Antreaksen sattumus toi minulle mieleen ehkä yleisimmän mokauksen mitä ihmisille talvisaikaan auton lämmityksen kanssa tapahtuukaan, eli yksinkertaisesti auton sähkölämmityspistorasian ajastuskelloa ei osata käyttää.

Sehän on usein tämän näköinen (voi olla myös musta):



Tuossa oikeassa ylänurkassa oleva musta kolmio tulee asettaa sen hetkiseen kellonaikaan ( siis kuvassa klo 22) . Sen saa siirrettyä vääntämällä keskellä olevasta nupista nuolen suuntaan.

Sen jälkeen tulee asettaa vihreä kolmio siihen aikaan, jolloin virran haluaa kytkeytyväksi päälle (kuvassa klo 5). Säätäminen tapahtuu vääntämällä ulkokehää nuolen suuntaan. Nyt punainen kolmio ilmoittaa milloin virta katkeaa. (Tässä mallissa 2-tuntia lämmitysaikaa.)

Kovalla pakkasella tuo  punainen kolmio tulisi olla paikassa joka aika on  se jolloin on itse lähdössä ja lauhemmalla ilmalla tuntia myöhemmin, eli silloin  itse on jo matkalla kohti humppapaikkaa tai jo peräti valssaamassa.

Uudemmat ajastimet ovat tämännäköisiä:



Näissä toimitaan kuin saunan sähkökiukaassa, eli asettaminen pitää tehdä joka päivä kun sähköä tarvitaan ja laskea montako tuntia on lähtöhetkeen ja kiertää musta nuppi siihen asentoon. Mutta siitä tullaankin asiaan:


Toinen yleinen moka ihmisillä on sähkökiukaan kanssa. Sen mokan ihminen tekee kylläkin yleensä vain kerran elämässään tuo tolppa-ajastin on kryptisempi. Mutta sähkökiukaasta (kuva tulee myöhemmin):

Ensimmäinen säädin on termostaatti ja fiksuimmissa malleissa  siinä on asteluku. Se tulisi olla aina siinä lämpötilassa jossa haluaa saunoa.

Toinen säädin on yhdistetty virtakytkin ja ajastin. (kts ohje sivu 5) Jos haluaa että kiuas alkaa lämpiämään heti, tulee nuppia kiertää vain hieman alun numeroidulle alueelle 1....4 numeroiden kohdalle.

Jos haluaa kiukaan aloittavan lämpeämisen myöhemmin niin säädin tulee kiertää  alkualueen yli alueelle jossa numerot alkavat uudestaan ykkösestä, esim. 1...8. Sinne asti käännettäessä se ilmoittaa monenko tunnin päästä kiuas alkaa lämmetä.
Lämmettyään se on päällä maksimiajan 4-tuntia ellei sitä sammuteta käsin aikaisemmin.