Kuva: Wikipedia


Minulle Jäppilä on on aivan erityisen nostalginen paikka. En ole koskaan käynyt mutta entinen työtoverini oli sieltä kotoisin.

Hän muisti aina kertoa siitä maaltamuuton -tai maallemuuton synonyyminä. Kaikki työosastomme henkilöt oppivat tuntemaan Jäpikkälän -kuten hän sen nimen kurillaan mainitsi. Usein hän leikkisästi sanoi vielä joskus palaavansa takaisin syvästä etelästä Jäpikkälään, ja alkavansa kalkkunankasvattajaksi. -ei tietääkseni ole vieläkään palannut vaan on laajentanut liiketoimiaan täällä etelässä.

Terve vaan Pertsa jos luet tätä.

Pohjoiseen matkatessani sitten näin sen tienviitan Varkauden kohdalla kymmenisen vuotta sitten. Nyt siinä on oikein kiertoliittymä. Jäppilä.
Jihuu.Nauru

Mutta:

Jäppilää ei enää itsenäisenä kuntana ole olemassakaan. Voi Otsan rypistys
Jäppilä toki on entisellä paikallaan ja Jäppilän lava kanssa. Myös Martti Jäppilä Dallapen jäsenenä säilyy mielessämme aina vaikkei hän paikkakuntaan kai mitenkään liitykään, mutta voi silti olla huonetta ja sukua.

Jäppilä kuuluu nykyisin Pieksämäen kaupunkiin. Jäppilän seutuhan asutettiin oletettavasti 1400-luvun puolivälissä. Jäppilä on saanut nimensä Jäppisten suvusta, joka ensimmäisenä asutti Heikinlammen rantoja. Siis perisuomalainen savolainen suku ja sukunimi, ei mikään ulkomaanelävien myöhemmin suomennettu niinkuin Stenvall ja Brännäre.

Joku anonyymi Jäppilästä voisi tänne jopa kehua hieman paikkakuntaansa, onhan Jäppilä tosi hieno kesäpaikkakunta vaikken ole koskaan käynyt, mutta sen kyllä ohi ajaessaankin vaistoaa.