Sehän ei Suomessa ole enää laillista vaikka sen tekisi hitaasti ja pikkuhiljaa , sentti kerrallaan. 18.01.2009 tuli kuluneeksi 100 vuotta sen henkilön syntymästä joka eduskunnassa ensi kerran esitti lakia jossa tuo toimenpide kiellettäisiin.

Eduskunnan puhujapöntössä annettu saatepuhe oli ikimuistettava koska mies esitti että hännän katkaisusta päätettäessä olisi otettava huomioon myös koiran mielipide.

Tämä henkilö joka näin esitti löysi vaimonsa vuonna 1933 Parolan työväentalon iltamista. Vaimo oli Kaisa os. Väyrynen. He olivat naimisissa aina vuoteen 1979 jolloin auto-onnettomuus katkaisi molempien maallisen taivalluksen.

Henkilön ollessa valtiovarainministerinä Kekkonen oli käärmeissään kun ministerin punakynä oli vetänyt yli 10 miljoonan saneerausohjelman Kultarannan tiloihin. Kekkonen koetti pehmittää miestä ja kutsui saunomaan ja illalliselle. Mies vastasi ettei hän juuri nyt ole nälkäinen eikä likainen.

Muutamien päivien päästä Kekkonen lähetti Matti-poikansa välityksellä eduskuntaan tiedon että mies saa mennä itse Kultarantaan, hän ei sinne mene. Mies pyysi Mattia kysymään Kekkoselta että missä on avaimet?

Tuo koiran hännän typistys tuli eteen tuolle miehelle uudestaan myöhemmin Virolaisen esiintuomana. Virolainen toimi silloin maatalousministerinä ja ei ollut halukas yhdistelmään maaseudulla olevia pieniä neuvontapiirejä yhteen. Vänkäsi vastaan ja sanoi valtiovarainministerille ettet sinä näin helpolla ja yhdellä kertaa tämän koiran häntää katkaise.

Siihen mies vastasi jämäkästi "kyllä katkaisen, ja mahdollisimman läheltä päätä"

Mies jolla ei ollut kielitaitoa eikä koulusivistystä oli joutunut hoitamaan kahta sisarustaan 11-vuotiaana äitinsä kuollessa kaksosien synnytykseen. Sisarukset ja isä kuolivat vuoden kuluessa ja kotitalo meni pakkohuutokauppaan. Nuori mies joutui töihin Hattulaan Merven kartanoon 16-vuotiaana.

Siitä huolimatta hän oli jo 24 -vuotiaana Hattulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Ministerinä ja kansanedustajana hän oli kuin kala vedessä, tuli toimeen kaikkien puolueiden edustajien kanssa.

Tämän miehen tyttären kanssa minä olen kerran tanssinut jenkkaa. Mutta kuka on tämä mies?