Joskus 60-luvulla yritettiin lanseerata unisex-asuja. Eivät menestyneet. Kukaan ei halua ostaa vaatteita, joista ei saa selvää, ovatko ne miesten vai naisten vaatteita. Mutta esimerkiksi urheiluvaatteet näyttävät vielä nykyäänkin hyvin samanlaisilta. En äkkiä keksi mitään merkittävää eroa. Siitä huolimatta toiset koot ovat miehille ja toiset naisille. 

Nyt selvisi syy moiseen mallikikkailuun. Naiset ostavat vaatteet kokomerkinnän perusteella, eivätkä edes suostu sovittamaan muita kokoja, paitsi yhtä kokoa pienempää, jos vaate on väljä. Jos näin pääsee käymään, voi kauppias olla jo melko varma kaupoista. Naisten koot ovat mairittelukokoja = paljon suurempia kuin kokomerkintä ilmoittaa.

Itse hankin vaatteeni aina sovittamalla, en kokomerkinnän perusteella. Yleensä miesten koko L on sopiva, paitsi Amerikassa. Seillä pitää koon olla M. Kaappiini on eksynyt myös joitakin alunperin naisille tarkoitettuja vaatekappaleita. Ne ovat yleensä kokoa M tai S. Löytyypä sieltä myös naisille valmistettu vaate kokomerkinnällä XS. Entinen omistaja väitti sen venyneen liian isoksi ja lahjoitti sen minulle. Hyvin se päälle mahtuu, jopa minulle, mutta ei ole mielestäni yhtään venynyt.