Säästäväisyys kunniaan, -oli termi taloudenpidossa minun lapsuudessani. Nyt Vanhanen käskee tuhlaamaan ja valtio ottaa velkaa jotta palkkoja voidaan nostaa ja veroja laskea. Ei ymmärtäisi pappani tuollaista touhua.

Eletään velaksi ja syödään siemenviljatkin. Siispä vain pankinjohtajan juttusille ja iso autolaina tiskiin sitten citymaasturia alle autokaupasta.  Jos ei työttömänä jaksa maksaa niin velkasaneeraukseen vaan, maksakoon muut.

Autoista puheenollen minulla ja monella muullakin on ennakkoluuloja jotka ei perustu mihinkään faktaan. Uusi Skoda on sama auto kuin volkkari mutta vain eri merkki keulalla ja halvempi.

Sen vuoksi auto ei ole niin arvostettu ja minäkin oudoksun. 50-60 luvun Skoda oli hyvä auto. Sen jälkeen tuli ne takamoottoriset jotka olivat kauheita rimpuloita niinkuin Renaultitkin. Nyt Skoda on varmaan kuin ihan mikä vaan, mutta itäauton leima. Niinkuin itäleima Suomellakin on USA:ssa.

Tsekeissä ja nimenomaan Prahassa oli muutoin patsas joka toi minulle mieleen huippuhyvän rakuunatanssijan mummotansseissa. Niillä on mentävä jota alle annetaan.