Humppis

Sitä komeasti, suorastaan kuun lailla kumottavaa Venusta kohtihan sitä illan tullen taas lähdettiin työntymään. Nyt ei mennyt pilven taakse, vaan valaisi tietämme uskollisesti koko matkan ajan.

Kolmen kyytiläisen kokoaminen alkoi lähihuoltsarilta (sentin kymmenyksellä oli taas hinta pudonnut ja koko matkan varren hinnoista alimpana myös pysyi). Nuorimman noukin sieltä ja kaksi seuraavaa jo tututuksi tulleesta osoitteesta matkan varrelta.

Talvilomalaisia näytti olevan liikkeellä itään runsaasti, koskapa jonoja tuli vastaan yhtenään. Hyvissä ajoin oltiin taas perillä. Nyt ei edes tarvinnut jonottaa lippuluukulla.

Pieniä hoito-operaatioita oli tosin tehtävä etupenkkiläisen ranteille, jotka olivat torstaina kompastumisen vuoksi vahingoittuneet. Onneksi oli hoitoalan ammattilainen mukana, joten tukisiteiden laitto autossa (ja poislähtiessä ranteiden vapauttaminen niistä eteisessä) sujui näppärästi. Papiljottipää sensijaan oli mentävä naistenhuoneessa järjestämään tanssikuntoon.

Ensivalsseille pääsin lupaukseni mukaan varovasti toipilasta tanssittamaan ja fuskut perään hyyyvin kevyesti vieden.

Noiden jälkeen sitten tanssitinkin vain erästä lapintyttöä kahden cha chan verran ja painelin Hurmioon juomaan (olin jättänyt aloitusjuoman autoon ottamatta, kun oli alaikäinenkin matkassa).

Sitä breezeriä imeskelin puolisen tuntia tuttujen seurassa ja seurailin väen kertymistä alkuun hyvinkin harvaan miehitetylle permannolle. Sitten hiippailin takaisin alakertaan.

Ehdin yhtä vasta ilmaantunuttta tuttua tanssittaa ja vallan notkeata tuntematonta tyttöä buggilla pyöritellä aulassa, kun se naisten puolituntinen jo alkoi.

Koska olen sekä julkisesti että yksityisesti luvannut Satulinnassa aina oleskella naistenhauilla laillisella hakualueella eli aulassa ja siihen yrittänyt myös muita yllyttää (tuloksetta tosin), istuin siis pappapenkkiin ja siinä sain myös tatin lailla kököttääkin: vain kerran haettiin sillä puolikkaalla. Tuttu oli sentään hakija, mutta varsinaisella naistentunnilla sitten sekä heti aloitushitaille että loppupuolella tangoille haki tuntematon laukunkantaja eikä sitten tämän lisäksi kuin vain kaksi tuttua.

Varsin ankeaa se on tuon laillisuusperiaatteen noudattaminen, mutta kestettävä on.

Istuskelusta masentuneena päätin pitää kahvitauon (yksin istuen senkin) ja harventaa hakujani, koskapa en näköjään ollut haluttua tanssiseuraa.

Erään vuosien takaisen mielitanssitettavani yllättävä ilmaantuminen sai minut kuitenkin liikkeelle tätä etsimään. Ei pariin vuoteen ollut tätä ilopilleriä missään näkynyt. Sain jo näköhavainnon ja lähdin kohti, kun tämä päättikin miestenhausta piittaamatta hakea itse, joten hyvin kävi siinä ainakin.

Tuosta piristyneenä palasin taas normaaliin hakurytmiini, vaikka koko viikon kipuillut oikea polvi pari kertaa pettikin ja ihan loppuillasta päätti vasen lähteä samalle linjalle.

Se sama harmituksen aihe taaskin oli (kuten jokseenkin aina), että viimeisellä tunnilla kyllä olisi tilaa vaikka gnu-laumalle, mutta jaksingista ei enää ole tietoakaan, joten koordinaatiokin alkaa siinä vaiheessa pykiä pahan kerran. Suurimman osan illasta vaikutti sitä, että nyt lattiapinnat olisivat olleet pillastumisherkän puhvelilauman laitumena.

No, sen alkuillasta buggauttamani neitosen vielä yllytin penkistään peräseinältä boogailemaan, mistä toimesta tämäkin piristyi siinä määrin, että palasikin vielä harvaan naisrivistöön takaisin.

Muutaman täsmähakutavoitteen olin illan kuluessa asettanut ja ihme kyllä, ne kaikki sain lopulta toteuteuiksi. Niinpä lopen uupuneina kasattiin kimppa 01.40 ja valuttiin (sen hoitotoimen purkamisen jälkeen) pihalle ja hikisinä kylmään autoon.

Tasaisen pulinan vallitessa joutui matka. Viimeisten, takapenkkiläisen Syke-fanin kotiin johtavien, kymmenkunnan kilometrin ajan ja varsinkin yksin kotia kohti paluun kestäessä tosin alkoi jo nuokahtelua olla havaittavissa. No, onneksi ei ollut liikekennettäkään sillä hiljaisella omakotialueella, jonka läpi katsoin aiheelliseksi suunnistaa.

Sykkeestä ei sen enempää, sillä tuota on nyt kuultu, nähty ja kuvailtu viime aikoina taas runsaasti, mutta Diesel ja M Aro olivat kohtalaisen tauon jälkeen jo vaihtelua. Hiukan liikaa taisi nopeita kyllä Maken vanhoista hiteistään koostuvassa ohjelmistossa nyt olla. Ei mitenkään erityisen paha silti ollut sekään.

Sen naistenhakuistuskelun ja taukojen sekä muun notkahtelun vuoksi ei illan hakusaldo korkeaksi noussut: 22/6.

Onhan noita toki kehnompiakin joskus koettu. Vain kolmen tuntemattoman kanssa tulin tanssineeksi. Näiden lisäksi yhtä useiltakin lavoilta ja vielä useammilta illoilta näkötuttua vielä ihan loppuillasta hain.

Vasta 03.45 pääsin nukkumaan ja lähes tavanomaiseen aikaan kuitenkin (07.15) heräsin, joten univekaa taas kertyi kunnolla, vaikka tunnin nokosetkin tässä aamupäivän alussa sain nykäistyksi.

Tänään ei siis minnekään eikä ennen perjantaita ainakaan vielä, mikäli silloinkaan, elleivät polvet ala kuntoutua. Voihan olla, että saankin toteutetuksi tanssiväen valtaenemmistön (tai ainakin sellaisen äänitorvena esiintyvän joukon) jo kauan ja viimeaikoina varsin taajaan esittämän toivomuksen ja osaan pysytellä pidempäänkin (ehkä peräti kokonaan) poissa sekä palstoilta että parketeilta.

....................................................................................................................................................................................................................

Tuon viimeisen heittoni otti joku tosissaan ja päätti jouduttaa kehitystä, koskapa sitten kävi näin:




Häkki heilahti

Miesten suosiosta tansseissa kehkeytyi keskustelu, johon erehdyin itsekin osallistumaan. Tulokset olivat juuri niin kehnot kuin saattoikin olettaa. Karanteenia paukkui pari kuukautta ja tuplaten sen mittaisella uhattiin. Siis tarkoittaa sitä, ettei minulla ole varaa enää koskaan kirjoittaa tanssinetin puolelle mitään.




Lähdetään nyt vaikka tästä vastauksestani Swaylle:

Jutut tanssiessa
Humppis
2009-02-23 18:03

Sway: Käveletkö läpi tyyliin "kunhan tässä kävellään" vai tanssitko? Vaikuttaako se kielen liikkuminen sun jalkoihin, rytmiin sun muuhun?

Ei minun jalkoihini puhuminen eikä juuri muukaan mitään vaikuta. Olen tanssinut aivan liian paljon, jotta sellaista enää tapahtuisi.

"Kunhan tässä kävellään" -vaihteen saatan ottaa käyttöön silloin, kun hakija ei sitä lajia (tai mitään muutakaan ilmeisesti) hallitse, jolle on hakenut. Sellaisessa tilanteessa yleensä heittäydyn myös tuppisuuksi.

Nopeimmissa boogieissa ja ahtaissa tiloissa etenevässä buggissa jätän juttelun vähemmälle. Sama myös silloin harvoin, jos yritän jotakin uutta temppua. Totta kai himmailen myös silloin, kun huomaan daamin olevan vaikeuksissa.

Olen sitä mieltä että on paljon mukavampaa jutella kahvikupin ääressä kuin siellä tanssilattialla - siinä musiikkikin on niin kovalla yleensä, että en ainakaan minä jaksa kilpailla kajareiden kanssa tai tanssia korvat höröllä jotta kuulen mitä mulle tuolla sanotaan.. Mutta aika mielenkiintoinen asenne jos jätät jatkossa hakematta naisia jotka sulle huomauttaa jos puhut liikaa. Annatko myös rukkaset jos ko nainen sua hakee? :):):)

Noinhan se totta kai onkin, mutta harvoin ketään muuta kahviseurakseni saan kuin vain ihan muutaman kaikkein tutuimman -kerran illassa siis korkeintaan. Ketään en en oikeastaan koskaan kehtaa pyytää, koska tiedän, ettei sellainen olisi kenenkään mielestä sopivaa. Paljon mieluisampaa kahviseuraa tiedän jokaisella aina olevan.

Rukkasia en anna koskaan, jos hakualueella olen ja erittäin harvoin muulloinkaan.

....................................................................................................................................................................................................................








Miesten suosio
Humppis
2009-02-23 23:00

Seikkailija: Pahimmillaan flaksi huononee, jos tanssii aina vain tuttujen kanssa ja alkaa painottamaan omissa valinnoissaan liikaa tanssitaitoa. Jää pian monen tanssitaidon takaa se ihminen huomaamatta, jos jättää jatkossa hakematta osaamattomuuden takia...

Tuossa ollaan hyvin lähellä sitä samaa, mitä Johan Tokes tuolla alempana minulle ikäänkuin ylhäältäpäin neuvoi.

Asia ei ole ollenkaan noin yksinkertainen ja selväpiirteinen eikä mahdollisuuksia todellisuudessa ole oikeastaan lainkaan, jos haluaa itse tehdä valintansa.

Se on erittäin totta, että se muu flaksi (varsinkin vanhana aloittaneella miehellä) huononee tanssiharrastuksen edetessä. Sitä siinä kurssien, leirien ja seurojen treenien myötä ikäänkuin pelaa itsensä ulos alkuperäisestä kehyksestään ja viiteryhmästään -ikäryhmästään siis myös. Tanssiflaksi toki nousee ainakin alkuun suorastaan huimaavasti niin, että vauhtisokeuskin jo yllättää.

Tuolla tavoin nimittäin tulee päässeeksi ikäänkuin keittiöportaan kautta herrasväen seuraan ja huomaa lopulta päätyneensä ullakolle. Niin ainakin minulle ensimmäisten kymmenen vuoden aikana kävi. Nyt ollaan sitten siellä ullakolla ihmettelemässä.

Toki minäkin aiemmin jopa varsin paljonkin kiinnitin huomiotani lupaaviin aloittelijoihin ja joitakin sellaisia varsin hyvin sainkin ajetuksi tanssipiireihin sisään, mutta samalla nuo tietysti suosioon ja halutuiksi tanssitettaviksi muututtuaan ajautuivat ulottuvilta -yleensä silloin löytävät itselleen kumppaninkin tai useitakin sellaisia.

Kylmä totuus, jonka jatkuvasti varsin suurenkin taitavien ja nopeasti kehittyvien tanssijattarien joukon seassa viihtyessä ja heidän kanssaan paljon tanssiessa, tulee ilmi sekä silmin nähden että keskusteluissa: käytännöllisesti katsoen kaikki ovat tavalla tai toisella sitotuneita, parisuhteessa siis ja usein ihan avioliitossakin. Johan tuo hyvin monen kohdalta ilmenee vähintään Facebookista, missä kohta kaikki ovat jo kohta frendeinä.

On siis päivänselvää, ettei ole syytä mitään heidän suhteensa suunnitella saati yrittää. Lähes poikkeuksettahan he sitäpaitsi ovat aivan liian nuoriakin.

Ihminen ei todellakaan jää kenenkään tanssitaidon tai muidenkaan seikkojen vuoksi huomaamatta, hyvin nmiellyttäviä ja viehättäviä tuttavuuksia ovat kaikki, mutta täysin tavoittamattomissa.

Ai, että sitten niiden tanssitaidottomien kimppuun?

Meitä on niin monella eri tavoin niin tanssiin kuten muihinkin ominaisuuksiin suhtautuvia, että joidenkin on varmaan mahdotonta ymmärtäää, miten paljon sillä on merkitystä, sujuuko tanssi halutulla tavalla -syntyykö yhteinen tanssikemia.

Minulla on pitkä ja laaja kokemus siitä, että ei suju muukaan, ellei tanssi suju. Aivan väistämättä tökkää johonkin sen tanssikemian puuttumisen vuoksi.

Niinpä ei synny minkäänlaista mielenkiintoa ketään sellaista kohtaan, josta tietää, ettei tanssi tunnu siltä, miltä sen kuuluisi tuntua.

...................................................................................................................................................................................................................

Tässä kohdin taas kansanmoderaattorit astuivat areenalle:

Miesten suosio
Mustapekka
2009-02-24 4:00

Kiiruhda hitaasti, sillä naiset suosivat enemmän senttejä kuin kilometrejä.





Miesten suosio
Humppis
2009-02-24 10:08

Mustapekka: ...naiset suosivat enemmän senttejä kuin kilometrejä.

Kokemukseni ja muualtakin saadun tiedon perusteella naisten mielenkiinto kohdistuu senttien asemesta pikemminkin euroihin. Niitä minulla taas tunnetusti ei juurikaan ole.

Siinä asiassa ei kiireettömyyskään mitään auta. Siksipä en mitään koskaan edes yritä.

En muutenkaan katso aiheelliseksi sen paremmin kasvattaa erilaisia pituuksia tai mittoja kuin kuin esitelläkään niitä naisille.

Mielestäni sellainen ei osoita hyvää makua eikä muutenkaan kuulu korrektiin sosiaaliseen käyttäytymiseen.

Sinä lienet toisenlaisilla linjoilla siinäkin suhteessa.

Toki minulle tanssihistoriani aikana on useikin sanottu, etten koskaan voi naista saada, kun en ole riittävän sika.

Sinulla taitaa olla siinä suhteessa asiat kunnossa. Mahdat olla oikein ylpeäkin tyylistäsi.

.....................................................................................................................................................................................................................

Tuo oli poistettu sillä aikaa, kun olin viemässä autoa huoltoon.





Näin vastasin:

Miesten suosio
Humppis
2009-02-24 11:42

Kansanmoderaatio näköjään suosii mieluummin pikkuhärskiä piikittelyä kuin sellaiseen asiallisesti vastaamista.

No, ei mitään uutta täällä sellainen: sisältö ei ole merkitsevä, vaan kirjoittaja.

...................................................................................................................................................................................................................

Tuokin sitten poistui varsin nopeasti. Mustapekan viesti sensijaan saa olla ihan rauhassa.

....................................................................................................................................................................................................................

Tuossa välissä ehti Marcos kirjoittaa viestin vastaukseksi omaani näin:

Miesten suosio
Marcos
2009-02-24 10:50

Aika karikkoisille vesille ohjailit keskustelua...

Minusta naisten mielenkiinto kyllä ensisijaisesti kohdistuu ulkonäköön ja vasta toissijaisesti euroihin. Euroilla on kuitenkin merkitystä suosiolle. Niin miehet sitten haalivat rahaa ja tavaraa siinä toivossa, että sillä keinoin saisivat kauniin naisen (tai useita). Ja maailma tuhoutuu (tosin mies voi sitä roinaa haluta ihan itsensäkin takia, ja usein näin onkin).

Mitä neuvoksi? Kai sitä naisten pitäisi vaan vielä voimakkaammin preferoida sitä miehen ulkonäköä....

..................................................................................................................................................................................................................

Tuo Marcos'n viesti tietysti myös sai olla.

Mustapekka esitti 14.07 anteeksipyynnön, mutta myöhässähän se jo oli -kaksi viestiäni oli roskissa.

Tällä tavoin siis:

Miesten suosio
Mustapekka
2009-02-24 15:41

Vastaukseni oli Seikkailijan juttuun ja Joran mietteisiin. Sen voi nähdä siitä, mihin pompulaan nähden juttuni pompula on sisennetty.

Jos sanoisin tuon nyt vähän monisanaisemmin, että häviäisi härskiydet katsojien silmistä.

Kyllä sen on jo kapitalistinenkin tiede myöntänyt, että naiset suosii pitkiä, hyvin toimeentulevia (cm ja cent) miehiä partnereikseen. Tässä on nyt kaksi asia, kaksi flaksia: seksuaalinen vetovoima ja hyvä tanssitaito. Onko jälkimmäinen sitten kompensaatiota edelliseen? Ei, koska tanssi on tanssia ja muu on muuta. Satoja tanssikilometrejä (km) tanssineet, hyvät tanssijat huomataan, mutta se ei tarkoita sitä, että heitä ihaillaan ja rakastetaan sen enempää kuin muitakaan. Hyvät tanssimiehet ja -naiset löytävät kaltaisensa ja kokevat ihanuuden. Keskinkertaiset, kuten itsekin, nautimme samalla tavalla omassa luokassamme. Ne, jotka ovat äskettäin alkaneet tanssiharrastuksen ja ovat omaksuneet kenties vaihtoaskeleen ja valssin ym. tavallisimpia tansseja, eivät välttämättä kaipaa sen kummempaa. Kaikilla taitotasoilla voi nauttia ja sellainen, joka tiedostaa oman kolonsa tanssimaailman ekosysteemissä, on paremmin sinut itsensä kanssa.

Toiset ovat saaneet lahjoja enemmän kuin toiset, mutta aika paljon on kysymys vain ajasta, siitä, montako vuotta on harrastanut. Kiirehtiä ei kannata.

Anna anteeksi Humppis, tarkoituksenani ei ole ollut piikitellä ketään.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olipa miten oli, niin tässä näkymässä Mustapekan viesti on siististi heti minun viestini alla samassa ruodussa ja vajaan puoli tuntia sen jälkeen ilmestyneenä, juuri samalla tavoin kuin se oli silloinkin, kun sen ensikertaa luin:

http://www.tanssi.net/keskustelu/s/paiva-g.html





.................................................................................................................................................................................................................




Näinhän siinä kävi: Tunnus suljettu väliaikaisesti

Tämän palstan tarkoitus on sivistyneellä, rakentavalla ja tarvittaessa kriittisellä keskustelulla edistää suomalaista tanssikulttuuria sekä tanssijoiden keskinäistä ymmärtämystä, suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa. Kirjoittajien edellytetään noudattavan palstan sääntöjä. Kaikki kirjoittajat ovat ilmoittaneet hyväksyvänsä säännöt.

Käyttäjätunnuksellasi on toistuvasti lähetetty artikkeleja, jotka käyttäjät ovat luokitelleet asiattomiksi. Palvelimessa on automatiikka, joka sulkee tunnuksen määräajaksi, jos roskia kertyy paljon.

Koska asiattomiksi arvioitujen artikkelien määrä on kasvanut aikaisemmasta varoituksesta huolimatta, järjestelmä on sulkenut tunnuksesi 54 vuorokaudeksi. Jos sen jälkeen laukaiset sulkutoiminnon uudelleen, sulkuajaksi tulee vähintään 108 vuorokautta.

...................................................................................................................................................................................................................




Tuo tarkoittaa sitä, että aiemmat saldot säilyvät ikuisesti. Edellinen kirjoituskieltoni, ja siis myös viimeisin viestini roskiin joutuminen, oli viime kesänä.




Hieno systeemi!




Ilmeisesti yhden ainoan henkilön suorittama arviointi riitti molempien viestieni toimittamiseen roskiin ja siis sitä kautta parin kuukauden karanteeniin. Niin nopeasti katosivat, että ellei sitä YKY:tä ole olemassa, niin sitten joillekin yksittäisille luottohenkilöille on annettu todella suuri valta.




Järjestelmä toimii juuri siten kuin sen on tarkoitettukin toimivan: Tiettyjen, jo ennen uuden systeemin suunnittelun aloittamistakin ei-toivotuiksi koetut kirjoittajat saadaan kokonaan poistumaan, eikä siihen tarvita muuta kuin ne pari tai korkeintaan muutama ahkeralla samansuuntaisella arviointitoiminnallaan korkealle jyvittynyttä henkilöä.