Lihasmuisti on minulla kovinkin hyvä. Sillä jos olen nähnyt lihaksikkaan naisen, muistan hänet kyllä pitkään.

Muistilihas taas on aivo. Joskin sitä ei oikeasti kirjoiteta yksikössä eikä se ole lihas.

Liikemuisti on minulla myös melkoinen. Muistan elävästi vieläkin sen juoksuliikkeen joka piirtyi verkkokalvolleni Paavo Nurmen juostessa Olympiasoihtu kädessään.

Muistiliike taas on Verkkokauppa.com. Sieltä saa dynaamista ja staattista muistia tietokoneisiin. On myös USB-tikkuja. USB-tikku ei ole syötävää.

Miesten ja naisten aivojen eroja on tutkittu ja analysoitu kovastikin.

Tohtori Francisco Ayala Kalifornian yliopistosta kirjoittaa Proceedings of the National Academy of Sciences -julkaisussa seuraavaa.

Miehet joutuivat aikojen alussa jahtaamaan saalistaan, joten heistä tuli taitavia suunnistajia. (Stefanus, voi kommentoida) Naiset puolestaan etsivät ruokaa ja heistä kehittyi hyviä hedelmien, juureksien ja marjojen havaitsijoita lähietäisyydeltä.

Tutkijat kehittivät tämän teorian tutkimuksen perusteella, jossa havainnoitiin miesten ja naisten tapoja arvostaa taidetta.

Tutkijat havaitsivat, että aivoissa oleva alue nimeltä päälaenlohko, joka ohjaa avaruudellista hahmottamiskykyä, on aktiivinen sekä miehessä että naisessa, kun he näkevät "kauniin" kuvan.

Naisilla hermosolut olivat aktiivisia molemmilla puolilla aivoja, kun taas miehillä hermosolut olivat aktiivisia vain oikealla puolella aivoja. Aivojen vasen puoli käsittelee paremmin lähellä olevia kohteita, kun taas oikea puolisko on parempi koordinoimaan.

– Naisilla on taipumusta olla tietoisempia ympärillä olevista esineistä kuin miesten, myös niistä esineistä, joilla ei ole merkitystä tehtävän kannalta. Miehet sen sijaan pärjäävät naisia paremmin suunnistusta vaativissa tehtävissä.

– Miehillä on tapana ratkaista suunnistusta edellyttävät tehtävät käyttämällä paikallistamiseen perustuvia strategioita, kuten etäisyyttä koskevia käsitteitä ja ilmansuuntia, kun taas naiset painavat mieleensä maamerkkien sijainteja ja niihin liittyviä suhteellisia suuntia, kuten "vasempaan päin" tai "oikealle jostakin".

(Stefanus voi vahvistaa tai kumota, jos porukoissa oli naispuolisia suunnistajia)