Eilen kirjoitin:

Helsingin kaupunginhallitus kokoontuu tänään päättämään voidaanko Tanssipaviljonki rakentaa poikkeusluvan turvin.

Ongelma on että rakennus toteutuessaan ylittäisi kaavan 20 prosentilla.

Peltokorven Terhi, joka on hallituksen jäsen, peräänkuuluttaa linjausta mikä on se raja jolla valtuustossa hyväksytty kaava voitaisiin ylittää? -eli hän toppuuttelee. -vastustanee?

Pajamäen Osku kertoilee että P.Niska on yrittänyt parhaansa mukaan toteuttaa virkamiesten ohjeita mutta rakennusoikeutta jonka valtuusto on myöntänyt ei voida ylittää. -eli hänkin vastustaa

Nimittäin jos paviljonki saa ylittää niin sitten on seuraavaksi vuorossa keskustakirjaston vuoro. Rihtniemen Suvi taas on sitä mieltä että kaavamuutos on niin pitkä prosessi että poikkeuslupa tulisi myöntää, tänään ja sassiin.

Penttilän Hannu, joka on apulaiskaupunginjohtaja on sitä mieltä että keskustakirjasto ja tämä paviljonki voisi mennä poikkeuslupamenettelyn kautta, -eli puoltaapa hän.

Mari Puoskaria moinen närästyttää. Nyt on palattu taas "suhmuroinnin" maailmaan -hän puuskahtaa. -eli vastustaapa kyllä hän.

Tänään siteeraan:

Töölönlahden tanssipaviljongille puolletaan poikkeuslupaa

 

Nimittäin Töölönlahden tanssipaviljonkihanke nytkähti eilen lähemmäs toteutumista. Helsingin kaupunginhallitus päätti puoltaa poikkeuslupaa tanssipaviljongin rakentamiselle Makasiinipuistoon.

Tiukalle se meni sillä päätös syntyi äänestyksessä niukasti äänin 8-7.

Kaupunginhallitus katsoo, että tanssipaviljonki ei saa häiritä puiston muuta käyttöä eikä esimerkiksi sen tarvitsemia huoltotiloja saa sijoittaa rakennuksen ympärille.

Tanssipaikka ei myöskään saa omaa pysäköintialuetta. Tämä tarkoittaa että omalla autolla ei kannata tulla. Pysäköinti lähialueella maksaa enemmän kuin tanssilippu. Tämä on vihreää toimintaa, onhan paikalle hyvät yhteydet. Saattimatkalle voi olla hieman hankalampi mennä jos saatettava asuu Mäntsälässä ja itse pitäisi vielä ehtiä yöksi kotiin Lohjalle. Eihän sitä saatille lähtiessä voi kumpikaan suoraan ajatella että yökyliinhän sitä oikeasti ollaan menossa ja muutkin on mielessä kuin yömysssy ja pusu saattomatkan palkaksi.

Ihan varmaan mikään ei kuitenkaan vielä ole. Sillä:

Uudenmaan ympäristökeskus tekee lopullisen päätöksen poikkeusluvan myöntämisestä myöhemmin.

-Onkohan paljon vihreitä tuolla ympäristökeskuksessa?

Vielä voidaan pyytää lausuntoja ja onkohan niitä liito-oravan papanoita löytymässä musiikkitalon nurkilta?

Meriuposkuoriainen saattaa kellua möllöttää perustuspaalutuksissa.

Yllättäen löytyy muinaisjäänteitä 900-luvulta joiden kaivaukset kestävät ja kestävät?