Mikko                          Ma 26.1.09 Seurala:

 

Tälle maantaille oli pitkästä aikaa kyytiä luvassa mennen tullen. Kotona ehti syödä kaikessa rauhassa, kun cha cha-kurssille meno ei tuntunut tarpeelliselta. Ihan perusfoksina olen sen tanssinut. Paria kertaa lukuunottamatta.

Tuttuun, tavalliseen tapaan klo 18.35 bussiaseman kupeesta kyytiin. Kuski ja auto olivat viime viikkojen aikana vaihtuneet. Nyt vielä ylimääräinen lenkki liki kunnan nimikkojärven rantamaille, jotta kyytiin saatiin aikaisempi kuski. Näin osapuilleen sama wanha sakki kasassa. Terästettynä legentaarisella leipojalla Karjalan kunnailta.

Kuten tavallista, niin hyvissä ajoin kurvattiin Seuralan, jo osittain autojen täyttämään pihaan. Autossa vielä sumplittiin, kuka maksaa tanssitiketin kuskille. Porukan toinen kuski osti sen ilmeisen salaa. Ainakin sellainen muikea hymy hänellä oli huulilla.

Onneksi tuokin asia selvisi, joten päästiin vihdoin kaikki sisälle talven tuiverrusta pakoon. Jo eteisessä oli pientä ruuhkaa. Illan kurssi oli ilmeisesti ollut suosittu, sillä ostamani lipun numero oli 53. Ryysistä oli narikankin puolella. Seuralan väki voisi harkita erillisen narikanhoitajan järkkäämistä paikalle. Saattasi tuo tunku olla tähen vähäisempi. Tosin voisi eteistila täyttyä, kun väki vaihtaa kenkiä jne jne. No suo siellä, vetälä täällä.

Ennen tanssien alkua pyyhe uunin päälle ja puffetin puolelle ostamaan 1/3l virkistysjuomaa. Siinä ehti hyvin osan pulloa kumota kurkkuun, ennen valssaamisen alkua. Kun salissa alkoivat ensisävelet soimaan oli aika ottaa pullo ja muovimuki mukaan ja laittaa ne pyyhkeen viereen kaveriksi.

Taisto Saaresaho ja koira.

Kuva lainattu sivulta; www.romanimusic.fi

Kaikki oikeudet sille.

Kun kuntotansseissa osapuilleen käy tietty vakisakki, niin se mahdollistaa tietynlaisen taktikoinnin daamin suhteen. Kun vielä sekahaku ei toimi, niin tässä on mahdollista, ainakin teoriassa hakea tiettyä paria tietyille tanssilajeille. Tällä kertaa lähdin tuntemattomalle jäälle pilkkimään. Olin daamin kanssa tanssinut monasti foksia ja nyt halusin ehdottomasti kokeilla miten valssin askeleet mahtaisivat sopia yhteen ja mielellään vielä puoli kahteen. Valinta osu ja upposi. En ole koskaan aikaisemmin tanssinut niin sujuvasti valssia. Omat töppäilyt jäivät onneksi minimiin, joten nautittava alku tanssi-illalle.

Kävelyhumpan tanssiminen täällä on kerta kerran jälkeen hupaisan hauskaa. Osa daameista väittää, etteivät osaa muka tanssia tätä ja lähes joka kerta saa sanoa tämän olevan täysin improvisoitu kuviotanssi. Niin tänäkin maantaina.

Tapio Rannanmaa

Kuva lainattu sivulta: Rannanmaa

Kaikki oikeudet kuuluvat sinne

Kuten valssissa, niin myös tangossa saan hieman miettiä ketä hakee. No nyt rohketin hakea eräs daamia meidän autopoppoosta ja lopputulos oli tulista, tunteellista tangoa kuten meksikolainen ruoka. Aivan lyhyesti sanottuna ehdottomasti mahtavimmat tangot koskaan.

Kaikki eksoottiset lajit jäivät tanssimatta. Hitaan valssin missaus voidaan edelleen laskea laiskuuden ja epävarmuuden tiliin. Sambaa tuli parin kipaleen verran, kun olin ensin vakuuttanut daamille, että tällä perusalkeisaskeleella pärjättään molemmat. Tässä saa vielä pari kuukautta odottaa seuraavaa Seuralan sambakurssia, ellen sitten löydä muualta kurssia.

Vinkkasin illan aikana kunnan mieskuorossa vaikuttavalle Seuralan henkilökuntaan kuuluvalle voisiko tuota liukasteporoa laittaa mihinkään matalaan laatikkoon tai rakentaa poroille karsinaa, kun se muuten leviää illan mittaan lähes koko lattian alueelle. En tiedä tuleeko tuohon mitään parannusta, mutta elän toivossa.

Tuo liukkaus teki illan aikana sen verran paljon kiusaa tanssille, ettei porojen hinkkaaminen mattoon oikein enään riittänyt. Niinpä toiletissa kostutin ne varovasti paperitollolla. Jeppo toimikin loppuillan.

Olin hakemassa todella nuorta naista siitä syvennyksestä foksille. Kertoi, ettei osaa tanssia, mutta sanoin, ettei se haittaa. Ei lähtenyt, mutta hänen viereltään hänen tuttunsa lähti siitä parketille. Siinä tanssiessa ehdotin, jos hakisin tanssipaikalle ensimmäistä kertaa olevaa kävelyhumpalle. No yhdessä tuumin päätettiin, etten tekisi hakua, kun hän on täällä tutustumassa lavatanssikultturiin. Tein siinä luultavasti aika viisaasti. Toivottavasti ei jäännyt viimeiseksi kerraksi käydä tanssipaikalla hänellä.

Tapio Rannanmaan hanuri ja Taisto Saaresahon ääni olivat toistamiseen hienoa kuultavaa. Erityisesti tangot olivat loistavat. Muutenkin koko ilta teki tanssiharrastukselle erittäin hyvää Ruusun raskaan pettymyksen jälkeen.

Arvonnat menivät tuota noin Metsähallituksen puolelle..jälleen. Mitätön pettymys tanssien rinnalla.

Loppuvalssien aikana oli aika vaihtaa kuivaa paitaa päälle ja varmistua, ettei muiden tarvinnut miestä odottaa. Yksi vaan oli paluumatkalla toisaalla, muttei poissa. Tavalliseen tapaan ajoissa perille.