Vaikea on pysytellä poissa lähes lähimmästä tanssipaikasta, jos Johanna Pakonen ja Omenapuu orkesteri vastaa elävästä tanssimusiikista. Vähän ennen klo 19 olin tikkana paikalla.  Narikkaan kuului hitaan valssin sävelet, mistä toiset siellä parketilla nautiskelivat. Harmitti vitkasteluni. Ei voi syyttää muuta kuin Vanhasta tähän hätään.

Välilevyt olivat hyvät. Melkein kuin Kirsi olisi soittanut. Kirsi muuten tuli paikalle vasta vähän ennen kuin orkesteri alkoi soittamaan eli klo 22:00. Kotiristi siinä jo ehti Kirsille motkottamaan, että onpi turhan myöhäinen tuo orkesterin eka setin aloitusajankohta. Urhoollisesti ja diplomaattisesti Kirsi puolusti talon tapoja, jotta kunniamaininta siitähänelle. Jos tanssit alkavat ilmoituksen mukaan klo 16 ja siitä neljän tunnin päästä tulee orkesteri, niin äkkipäätään ei voi välttyä pienen napinan syntymistä nitroviagra-akselilla, kun ensimmäiset ovat hyytyneet jo  parin tunnin mamboilun jälkeen.

Jostakin suunnalta illan mittaan tuli sellaistakin viestiä, että jos tanssikuppila on klo 03:30 asti auki, niin orkesterin tulee soittaa klo 02:45 asti. Minulla ei ole hajuakaan, mihin peruslain pykälään tämä perustuu, mutta kaipa se sitten niin on, jos viisaat ovat kerran sitä mieltä. Luulenpa, että kun Silmu joskus aukaisee ovensa, tanssiravintolat ottavat tämänkin pykälän uuteen syyniin!

Orkesterin tahtiin tuli yksi setti tanssittua. Hyvä niinkin. Johannaa en kuullut, mutta vastaisen varalle imartelin ohimennen käytävässä hänen esiintymisasuaan. Vaikka ei silti todellisuudessa ihan aiheestakin, kunhan tässä vain irvistelen itselleni.