Ideaalikurssi [Tanssilajit] (Tomy 2009-02-28 17:12)

 


Ideaalikurssi

Tomy
2009-02-28 17:12

 

Oikeanlaisen kurssin sisällöstä ja toteutustavasta on keskusteltu nyt hartaasti.

Pyydänkin nyt kaikkia aktiivisia tanssinettiläisiä pohtimaan hieman, millainen olisi teidän näkemys ideaalikurssista aloitteleville seuratanssijoille? Mitä asioita siinä käsiteltäisiin ja missä järjestyksessä? Millainen olisi yksittäisen tunnin sisältö?


Aitomies 2009-02-28 19:25 =>

 

Koska kyse on "ideaalikurssista" - voi tähän tehdä kokonaan uuden tanssisisällön.

Tämä ei ole mikään "tanssin vallankumous", ei edes mikään pyrkimys sotkeentua yleisesti käytössä oleviin suuntauksiin; onpahan vain oma näkemykseni siitä tanssimaailman ulottuvuudesta, mistä ilmeisesti olen " jostakin syystä", putkahtanut väärään tilaan.

Kuvitellen - ei ole muita tyylejä vielä kehitetty... tanssihalut ja musiikit on olemassa...olen opettaja joka omaa nämä nykyiset tanssin käsitykseni: rytmitajun - tyylit, askellukset ja asenteet.

On ensimmäinen tunti: Aloitan laittamalla aloittelevat tanssijat kävelemään kehää samaan tahtiin... Laitan marssimusiikin soimaan ja pyydän ottamaan askeleet siten, että jokainen tietoisesti kohdistaa jalkansa terävästi, kuulemansa marssimusiikin iskun kohdalle... kerron: tarkoitus on, että tämä rytmitys siirtyy teidän liikemuistiin - automaattiseksi suoritukseksi.

( Oppilaat ovat tässä fantasiassa supernopeita oppijoita)

Sitten muutan musiikin erilaisten lajien mukaiseksi ( musiikkihan on kuvitelman mukaan samaa mitä nyt on )

Kerron, että tuolla toisessa ulottuvuudessa tanssitaan toisella tavalla, mutta täällä otamme askelet aina rytmin iskun kohdalle ja harjoittelemme ne nyt niin.
Tanssin logiikka on - emme ota askelta iskulta, vaan aina tulemme iskulle.

Nyt kuuntelemme musiikkia tarkemmin - kuulette siinä olevan selvän "aallon". Seuraa muutaman perusaskeleen opettaminen... Nyt otamme oppimamme askeleet noudattaen aaltoa - siten että emme "leikkaa aallon läpi", vaan keinumme sen "päällä" jne.

( yhteen tuntiinhan ei voi paljon todellisuudessa sijoittaa, mutta jatketaan toiste paremmin...)

Tämä oli vain karkea kuvaus mihin pyrin... Joskus toiste ehkä jaksan esittää sen paremmin. Toivon, että pystytte ymmärtämään tuon "toisen ulottuvuuden" suuntauksen.

Kommentit: [Tomy]


Myy 82 2009-03-01 10:59 =>

 

Ideaalikurssilla miehet opetettaisiin heti kädestä pitäen askeltamaan rytmissä, ensin rytmissä kävellen ja sen jälkeen kokeneen naistanssijan kanssa niin että mies saisi viedä vasta kun pysyy itse rytmissä :)

Kun itse tietää kappaleen rytmin ja on harrastanut soittamista, aerobicejä tms. niin on hirveän tuskaista tanssia miehen kanssa, joka ei ymmmärrä rytmistä mitään tai ei vain pysy siinä.

Kommentit: [Polkkis]