Perjantai oli kääntynyt juuri ja juuri lauantai puolelle, kun kotiin ajaessani pistin iskelmäradion päälle. Siellä oli meneillään klassinen iskelmätuokio. Tuli rumbaa, cha-chaa, salsaa, hidasta valssia jne. Kaikki olivat tanssittavia kappaleita. Kuvittelin, ettei iskelmäradion puolella edes ole sellaisia kappaleita, mitä ne soittivat.

Tässä tuli taas kerran esiin se, että mainoskanaviltakin tanssimusiikkia löytyy, jos löytyy maksaja. Prime-aikana ei soiteta muuta kuin maksettuja levyjä ja väliin tungetaan puhemainokset. En tiedä, miten saada radion kuuntelijat boikotoimaan tällaisia kanavia, jotka tekevät pilkkaa kuulijoista.


*

Muuten kahden orkesterin iltamista voisi todeta, että kahta orkesteria eivät vaadi tanssijat eivätkä järjestäjät, vaan kyse onkin agenttien provisioista ja sopimuksista. On pakko työntää joka lavalle kaksi orkesteria, jotta orkesteripalkkiot saadaan suuriksi. On kaksi eri asiaa saako 15%  2000 eurosta vaiko 8000 eurosta. Jos järjestäjät eivät ota kahta orkesteria, niin ns. paremmat orkesterit jäävät sitten saamatta kokonaan. Jotenkin näin tämä liiketoiminta ja kannustimet kai pyörivät.


~K~

Mutta silti olen  edelleenkin vakuuttunut siitä, ettei soittolistoista ole vieläkään päästy eroon radiokanavilla ja että lattarit (erityisesti salsa) tekevät tuloaan, vaikka harva orkesteri uskaltaa tunnustaa, ettei osaa niitä soittaa.