Usein Googlesta haetaan hakusanoilla "Åke Blomqvistin ikä?" ja päädytään tänne. Onkohan hänen ikänsä niin suuri salaisuus että sitä ei tiedä kukaan?

Viidestoista toukokuuta menee hovioikeuteen juttu hänen eläkerahoistaan. Hänhän voitti raastuvanoikeudessa kiistan Nordeaa vastaan. Sijoitussidonnainen Selektä säästöhenkivakuutus oli kuihtunut pieniin ja toisin kuin esitteissä oli luvattu.

Suuren julkisuuden vuoksi ja raastuvanoikeuden ennakkopäätöksen innostamina juttuja on nyt nostettu enemmänkin. Sana sijoitussidonnainen olisi pitänyt hälyttää vaikka missään esitteissä ei muuta kuin vahvaa tuottoa luvattukaan.

Jos Selektaan sijoittaneet korvataan pankin taholta on se varmaan pettymys niille jotka ovat ottaneet sijoitussidonnaisen eläkevakuutuksen jonkun toisen yhtiön kautta ja joissa esitteissä on riskistäkin mainittu.

Joka tapauksessa asia tulee taas uudestaan esille toukokuun puolessa välissä ja iltapäivälehdetkin saa kirjoitettavaa. Oikeastaan outoa että jos Åke saa sen mitä hän uskoi saavansa on siitäkin moni kateellinen. Kohtuus olisi monen mielestä se että hän saisi vain sen mitä sijoitti pienellä riskilisällä vähennettynä. Näin molemmat saisivat takkiinsa, sekä kasvoton svedupetterien pankki että Åke.

Oikeus ja kohtuus on taas jossain tuolla hämäryydessä sitä ei koskaan saada selville.