Nyt näyttää siltä että lahtelaisnaisessa ei ole minkäännäköistä influenssaa. Alustava pikatesti näytti negatiivista ja nainen pääsee kohtapuoliin kotiinsa.

Kaikki siis Pesäkalliolle sankoin joukoin.

 

Alla eilinen viestini:

 

Suomen Sikako ehtikö ensin? Ei se ole vielä varmaa, mutta ehkä kuitenkin kaikkien Pesäkalliolle menevien pitäisi varustautua hengityssuojaimilla. Siis ei mitään pientä paniikkia vaan täyttä ylireagointia kehiin, ennen kuin edes diagnoosi on varmistunut, nimittäin:

Päijät-Hämeen keskussairaalaan on tiistai-illalla otettu hoitoon Meksikosta palannut potilas, jolla on syytä epäillä sikainfluenssatartuntaa. (ja tässä kohtaan otetaan Paavo M. Petäjän ilme ja korostus, siis korostan on syytä epäillä) Potilaan oireet ja sairastumisajankohta kylläkin täyttävät kansallisten ohjeiden kriteerit sikainfluenssaepäilystä.

Ja vielä varmuudeksi Paavo M. Petäjän puna poskille ja vaikkapa sama teksti peruskouluenglannilla vielä uusiksi.

Potilasta hoidetaan asianmukaisissa eristystiloissa. Potilaasta on otettu laboratorionäytteet, jotka on lähetetty THL:n asiantuntijalaboratorioon jatkotutkimuksiin. Täysin varma tieto siitä, mikä influenssavirus potilaalla mahdollisesti on, saadaan noin viikon kuluessa. Tieto siitä, sairastaako henkilö ylipäätään influenssaa, saadaan 1–2 päivässä. Jos potilaalla ei todeta influenssatartuntaa, eristys voidaan purkaa ja aloitettu viruslääkitys keskeyttää. Potilaan oireet ovat lievät ja hänen tilansa on vakaa. Potilaan lähikontaktit on selvitetty ja ryhdytty asianmukaisiin torjuntatoimiin.

Tässä kohtaa täytyy toivoa ettei ainakaan ystävämme VeeKoo ole ollut missään lähikontaktissa ja näinollen tartuta sikainfulenssaa eteenpäin ravihevosiin.

Jos nyt olisin nopea ja viksu tekisin rahaa ja järkkäisin vappunaamarimarkkinoille hengitysuojaimia joissa olisi sian kärsä. Ja joku teksti, "Influenssan kourissa tässä kärsitään."

Ei niin vakavaa asiaa että eikö siitä teekkarit ja muut hömelöt voi vappupilaa tehdä.