Sukupolvi sitten, kun Helsingissä Maestro oli voimissaan, siellä soitettiin oikeaa tanssimusiikkia. Sitten ahneus yllätti ja kansaa yritettiin lisäämään juomistaan soittamalla sellaista musiikki, ettei sitä tehnyt mieli tanssia.  Tanssiväki kaikkosi ja sen perässä maksavat asiakkaat. Nyt Freda 51 yrittää saada väkeä parantamalla tanssimusiikkiaan. Se on hyvä se.

 

Eräs toinen pohjoisempi tanssiravintola ei ole ottanut opikseen Maestron kohtalosta, vaan yrittää ryöstöviljelyä. Se on antanut oikein tarkat ohjeet siitä, mitä illan aikana soitetaan.

*

 ”OHJEITA ESIINTYJILLE

..

Musiikkilinjaus menevämmäksi. Musiikki on menevää iskelmämusiikkia, jota voi tanssia rock-, jive-, nopeana fox-tanssina, ei välttämättä perinteisessä tanssiotteessa. Iskelmämusiikki voi ja saa sisältää mielellään kansainvälisesti tunnettuja biisejä tanssittavin sovituksin laulettuna tai instrumentaalina. (myös cha- cha, samba, mambo yms. nopeat rytmit).

 

Illan kulku:

1.setti ei saa sisältää mitään muuta, kuin menevää musiikkia.

2. setti toisen setin puolivälissä saa soittaa esim. yhden parin humppaa ja yhden valssin.

3. setti setin puolivälissä saa soittaa yhden parin valssia ja yhden tangon.

4 - 5 setti soitetaan vain nopeita biisejä, kiihdytetään menoa ja illan voi päättää ns. viimeisiin hitaisiin (tyyliä nojailubiisi, ei välttämättä valssi).” 

*

 

Ravintolan pitäjät eivät tahdo uskoa, että alalla vallitsee kauhun tasapaino: juomatonta tanssivaa asiakasta on siedettävä, jotta juova porukka tulee paikalle pällistelemään. Tanssiporukka hoitaa ilmaiseksi illan ohjelman. Se on paljon se eikä ravintoloitsijan ole syytä aliarvioida sitä.

 

~ K ~