Minulta oli mennyt ohi tieto, että johto on Pavilla vaihtunut. Hyvää makua osoittaa se, että Martti Metsäkedon tanssiorkesteri oli kutsuttu paikalle viihdyttämään mm. tanssin suurkuluttajia.

Sen verran oli tuttuja, että kahviossa pääsi mukavasti juoruilemaan. Kuuleman mukaan on syntynyt uusi perinne lavatanssin alalla. Tanssit alkavat ja päättyvät englantilaisella valssilla viinerivalssin sijaan. En päässyt tarkistamaan, mutta perinteen syntymisen alkufanfaarit piti töräyttää ilmoille illan viimeisten valssien kohdalla.

Vahvana oli myös käsitys, että tanssimusiikin muuttuessa Helsingin tanssiravintoloissa iskelmämusiikin suuntaan ensin naispuoleinen tanssiväki alkoi jäämään pois illanvietoista. Siitä ei ollutkaan enää pitkä matka siihen, että rohkaisuhömpsyn voimalla tanssivat ja muuten vain kupin takaa pällistelevät eivät enää päässeet täydentämään mielikuvistaan ja hekin jäivät pikku hiljaa pois. Monta tanssiravintolaa katosi näin maailman kartalta Helsingissä ja ilmeisesti myös muissa suuremmissa kaupungeissa. Sitä se ahneus ja ryöstöviljely teettää, vai pitäisikö sanoa kvartaalitalous.


~ K ~