Mua on ärsyttänyt nämä kuulentojen aitoutta epäilleet salaliittoteoreetikot, jotka hakevat todistuksia epäilyksilleen NASA:n julkaisemasta kuva, ja TV-materiaalista. Eilisessä myytinmurtajissa todettiin ainakin seuraavia asioita:

- ei tarvita kahta erillistä valonlähdettä tuottamaan valokuvaan eri suuntaisia varjoja maaperään - kuten salaliittolaiset väittävät. Ainoa valonlähdehän kuun pinnalla, aluksen ulkopuolella on aurinko.

- USA:n lippu voi heilua voimakkaasti tyhjiötilassa, ilman tuulenvirettä ja tämän edellyttävää ilmakehää. Tyhjiötila tuotettiin NASA:n laboratorion säiliössä, jonne lippu laitettiin telineeseen sisään heilumaan. Sitäpaitsi ko. lippu heilui ainoastaan astronautin käsitellessä sitä, ei muuten.

- kuulle tyypilliseen maa-ainekseen voidaan tuottaa teräväpiirtoisia jalkineen painalluksia ilman kosteutta maaperässä

- laskeutumisaluksen varjossa alas kiipeävä astronautti voi valaistua maaperän heijastavuuden perusteella, ilman erillistä valonlähdettä

- vasara ja höyhen putoavat tyhjiössä yhtä nopeasti

- astronautin liikkuessaan tuottama pomppiva, hidas liike vastaa parhaiten 1/6 painovoimassa lentokoneessa tuotettua koehenkilön liikettä. Ko. liike vastasi huonosti saman koehenkilön normaaleissa olosuhteissa pomppimisesta kameralla puolinopeudelle hidastettua liikettä.

Jäiköhän vielä joku listasta... Vaan eiköhän tästäkin joku rupea kehittämään uusia teorioita, että NASA trikkikuvasi nuo tutkimustulokset mieleisikseen. Ja ohjelman tekijät pelkkää patrioottisuuttaan hyväksyivät tämän - jos ei jopa painostettu tai lahjottu tms. tms. hyväksymään. Että miksei voitaisi hyväksyä sitä, että yksinkertaisin selitys on aina se oikein - ja että ihmiset ja esineet käyttäytyvät hieman toisin kuun pinnalla 1/6 maan painovoimasta ja ilman kaasukehää eli tyhjiössä.