Lohjan Tanhuhovissa oli perinteiset tanssifestivaalit. Itse en tanssikilpailujen katsomoon ehtinyt, mutta lippua jonottaessani hikisen näköistä väkeä diskon puolelta virtasi ulos. Väkeä oli sen verran runsaasti, että isäntä oli pelkkää hymyä, vaikka yrittikin kovasti naama peruslukemilla vakuutella, että vielä tänne muutama pari mahtuisi.

Martti Metsäkedon tanssiorkesteri aloitti soitannan salin puolella tasan kello 20, kuten ohjelmaan oli merkitty. MMto soittaa mielestäni kaikkia mahdollisia tanssilajeja ja kaiken lisäksi vielä lajityypillisesti puhtaana, mitä en ainakaan suoralta kädeltä voi sanoa muiden orkestereiden tekevän samassa mitassa.

Syke näyttää olevan kohtuullisen suosittu orkesteri, koskapa pieni joukko nuorta naisväkeä oli saapunut heitä fanittamaan. Itse en ole päässyt sen yli, että takavuosina eli siihen aikaan kun he aloittelivat lavakeikkojaan rumban soittopyyntöön tuli ylimielinen vastaus: onhan tämä jo ollut yhtä rumbaa. Valitettavasti ei tälläkään kertaa heidän soittonsa pyyhkinyt tuota varjoa kokonaan pois mielestä.