Olette varmaan saaneet punaisen kirjekuoren kotiinne. Sinne sujauttamalla joulukorttinne voitte lähettää ne edullisemmin kuin myöhemmin tällä/ensi viikolla erikseen.

Oletteko ajatelleet mitä kortin saajat saattavat ajatella yleensäkin kortin lähettäjästä?

Jos siinä on se halvempi merkki, onko se merkki taloudellisuudesta, systemaattisuudesta vai aliarvostuksesta?

Jos itse kortti on niitä joita tulee ilmaiseksi kotiin ennen joulua, onko se merkki säästäväisyydestä vai huijauksesta? -Kortithan voi maksaa tilisiirrolla ja kannattaa näin invalidiliittoa, tai olla maksamatta.

Jos kortti on kaunis ja postimerkki se kalliimpi joka pitää maksaa kun postittaa viime tipassa, onko se merkki vastaanottajan arvostuksesta?

Entäs postitatteko te joka vuosi postikortit samoille ihmisille? Silloinhan voisi kylässä käydessään pyytää vanhat kortit takaisin ja lähettää taas uudella merkillä varustettuna uudestaan. Kierrätys on hyvä asia.

Paljon menee hyviä postikortteja kauniine kuvineen tammikuussa roskikseen vaikka osoite on oikea, postimerkki vaan on leimalla pilattu, kyllä ne olisi kierrätettävissä taas seuraavassa joulukuussa uudestaan.

Mahdollista olisi myös maalata saatujen korttien osoitekenttä merkkeineen kokonaan valkoiseksi ja kierrättää tällä tavoin, pahvihan kyllä kestää useammankin postituksen.