Jos perinteiseen joulunviettoon kuuluvat menot tässä vaiheessa alkavat kyllästyttää, Mikki Hiirestä sun muista Di$ney tuotoksista puhumattakaan tai pyhät muuten vaan tuntuvat pitkiltä, voisi katsella vaikka tämän kymmenillä filmifestivaaleilla palkitun täyspitkän animaatioelokuvan.



 

Jos av-laitteet pystyvät purkamaan sujuvasti mp4-koodausta ja kuvaruutu riittää voi ladata elokuvan omalle koneelleen torrentilla vaikka HD-formaatissa. Se tosin vaatii aikaa. Minulta siihen meni 15 tuntia. Teräväpiirto ei tosin tuo tähän elokuvaan mitään sen kummenpaa eroa, mutta ihan vaan kokeilin. Matalamman resoluution kuvaa saa myös streaminä.

Elokuvaan ei tietääkseni ole suomenkielistä tekstitystä, mutta englanninkielinen teksti ja dialogi lyötyy erillisenä tiedostona. Melko vähäiselläkin kielitaidolla katsomisesta toki selviää eikä siinä ole mitään varsinaisesti lapsille sopimatonta, mutta tarina on polveileva ja monitasoinen eli selvästi aikuisille suunnattu. No liittyykö tämä elokuva sitten jotenkin tanssiin? Tarinaltaan ja tapahtumiltaan ei sitten mitenkään, mutta sound track on pääosin tanssittavaa musiikkia. Etenkin Annette Hanshaw:n 20-luvun äänitykset.