Lentokonematkustajat tietävät että ylipainosta saa maksaa. Moni saa tuta sen saman asian terveydellään, vaikkei lentäisikään. Nyt keskustellaan siitä pitäisikö ylilihavien maksaa enemmän myös lentolipuistaan.

Onhan se kieltämättä hieman outoa jos olen tulossa kaukomailta alle seitsenkymppisine ruhoineni, niin joudun silti maksamaan ylipainosta jos käsimatkatavarani painavat yli kaksikymmentä kiloa. Sen sijaan sataviisikymppiä painavan järkäleen ei tarvitse maksaa ylipainosta jos hänen käsimatkatavaransa ovat sääntöjen rajoissa.

Ongelman ovat nostaneet esille myös lentoemot, jotka eivät pääse kärryineen liikkumaan käytävillä jos jokin isomassainen on vallannut käytävän.

Ei ihan liity tähän aiheeseen, mutta tuli juuri nyt muistikuvana mieleeni:

Lihava rouva väsyneine jalkoineen oli menossa Länsisataman terminaalista Tallinnaan. Käytävän penkki oli täynnä matkustavaisia niin että päässä oli vain kapea suikale vapaana. Mamma rötkäytti siihen kuitenkin päädystä niin että selkä oli muihin istujiin päin. Penkillä olevat muut ihmiset huomasivat tömähdyksen ja ihmettelivät olotilansa tiivistymistä. Kurkkasivat mikä ihme sinne päähän tuli.

Eivät korrekteina kuitenkaan tohtineet mitään sanoa, kuiskuttelivat vain toisilleen ja ajattelivat varmaan että sopu sijaa antaa. Tilanne ei jäänyt kuitenkaan siihen. Mamma halusi myös reisilleen tukea ja hän alkoikin hitaasti työntyä syvemmälle penkille. Koko penkin ihmismassa tiivistyi ja siirtyi voiman vaikutuksesta. Toisessa päässä penkkiä oleva ihminen laittoi ensin vastaan, mutta ei auttanut täytyi nousta lopulta pois.

"ähinää, jupinaa" -kuului nousijalta kuin Aku Ankassa. Oli siinä minulla naurussa pidättelemistä kun koko tapahtumasarjan aitiopaikalta olin seurannut.

Yllä oleva kuva on Flightglobal julkaisun sivulta.

Niin ja iso hali, kuin karhumainen rutistus henkilölle joka on muistanut kaikkia meitä kirjoittajia huomaavaisella eleellä, (sydämet, vasen alanurkka). Jos olisin Oskar -gaalassa niin nostaisin pyttyä ylös ja toteaisin: "omistan tämän palkinnon kaikille niille jotka jakavat tanssi-iltojensa kokemukset suoraan tänne ja etenkin myös toisaalla jyvinä linkitettäväksi."

Kaipa minun silmänurkkiini näin herkkänä ihmisenä myös kimmeltävät kyynelkarpalot ilmaantuisivat.