Blogisuosikkini Kemppinen kirjoittaa tänään, mistäpäs muusta kuin blogeista.

Vuosi sitten tähän aikaan olin melko varma että Luola vetelee viimeisiään, mutta on tällä muutama lukija edelleen, kuten kävijätilasto -kategoriasta voi havaita.

Poliitikotkin ovat kovasti innostuneet omien blogien kirjoittamiseen. Sen kautta voi laittaa omia hämmentäviä viestejään, ilman että niiden pitää lainkaan olla linjassa puolueen sanoman kanssa.

Blogi voi toimia myös vain omana päiväkirjanaan, sen saa salasanan taakse. En vain tiedä onko siinä sitten suurta eroa kirjoittaako jutut Wordillä omaan kansioonsa. No joo salasanaa voi sitten jakaa tutuille ja luotetuille.

Parhaimillaan blogi on tuollainen Kemppisen blogi, jota siteerataan kuin Reutersin uutista. Luetaan laajalti kuin iltapäivälehteä. Se on samalla tietolähde ja pakinapalsta. Mahdollisuus kurkistaa hieman verhon taakse ja kukaan ulkopuolinen ei ole päässyt sensuroimaan tekstiä.

Sanomalehden yleisönosasto on monessa mielessä huonompi, joskin lukijoita voi olla paikallisesti paljon enemmän.

Edelleen olen sitä mieltä että myös tanssipalvelimella olisi oma vankka paikkansa tanssijoiden henkilökohtaisille tanssiraporteille, ilman että niitä tarvitsisi kirjoittaa nykyisellä tapaa osaksi keskustelunavauksia. Nykyisessä formaatissa on se vika että jonkun niihin kommentoitua, tekstiä ei voi enää muuttaa. Se jää sinne virheineen ja omistus-/poisto-/muokkausoikeus on siirtynyt sen jälkeen sataprosenttisesti tanssinetille.