Pakkaset alkoi 14.12. Nyt kun tässä toista kuukautta ollaan pakkasia pidelty, niin ihmiset ovat leimaamassa väitteitä ilmaston lämpenemisestä huijaukseksi. Kunpa se olisikin niin yksinkertaista. Että ilmaston keskilämpötilan kehityksen sadaksi vuodeksi voisi ennustaa viimeisen parin kuukauden perusteella. Ja kaikki ne tilastot edellisiltä vuosilta voi unohtaa, vaikkapa ne kaikista lämpimimmät vuodet 2000-luvulta.

Mikähän siellä taustalla on? No, kun sitä ilmastonmuutosta ja hiilijalanjälkiä päivittäin mediassa toitotetaan, niin ihmiset toki siitä vaivautuvat ja miettivät, että pitääkö tässä tosiaankin ruveta omia elintapoja muuttamaan. No helpotuksen huokaus, ei sentään - pakkaset ovat tulleet takaisin...

Älkää sentään menettäkö toivehikkuuttanne: Ehkä asia on kuitenkin monimutkaisempi kuin kasvihuoneintoilijoiden mielestä. Käsittääkseni ilmastoteorioiden mukainen keskilämpötilan nousu ei ole mennyt niinkuin teoriakäyrä ennustaa. Jos seuraavat 10 vuotta olisivat "vanhanajan" pakkastalvia niin voisin itse epäillä jo vakavasti.