Suomessa on nyt 200 000 työtöntä. Mahtava äänipotti työttömien puolueelle jos sellainen olisi. Myös konsultit ja valmentajat ovat huomanneet että työttömissä on potentiaalia. Heiltä voitaisiin periä kynnysrahoja työpaikkaa hakiessaan.

Viimeksi julkisuudessa on ollut Solidia Oy joka edellytti työnhakijoilta välittäessään toimeksiantajalleen erityistä 300 Euron profilointimaksua. Asiasta nousi häly ja juttu peruttiin.

Tämä tapaus nosti minulla pintaan ikävän muiston parinkymmenen vuoden takaa, jolloin etsin aktiivisesti töitä.

Työvoimatoimiston lehdessä oli ilmoitus turkulaisesta hälytysjärjestelmäedustajasta joka etsii edustajia itsenäiseen työhön eri puolille suomea. Firman nimessä ei ollut Oy.tä eikä puhelinnumeroon vastattu, pyydettiin jättämään soittopyyntö. Jätin.

Tuli soitto takaisin ja pyydettiin käymään Turussa ja tapaaminen olisi saman hotellin baarissa jossa Ike hiljan järjesti rötväkkäät juhlansa. Menin.

Tuli mies, ei lapin jätkän lainen rento vaan harmaahapsinen herramies joka kyseli perustietoja ja sanoi että kolmellatuhannella markalla pääsisi kurssille jossa olisi sopivasti tilaa seuraavalla viikolla. Epäilin.

Kysyin olisiko referenssejä tai voisinko kysellä kavereilta jotka olisivat tuon kurssin käyneet. Ei kuulemma käynyt laatuun. Vain kansion saa ensi vaiheessa ja siinä kaikki myynnin aloittamista varten jos kurssimaksu on maksettu. Lupasin harkita asiaa.

Mies soitti vielä kerran mutta sanoin että en sokkona moista summaa maksa kenenkään tilille, Enkä maksanut.

En edes harkinnut. Mitään kurssia ei oikeastaan olisi ollutkaan, miehen riski oli olematon, tuotteet joita hän kansiossaan esitteli olivat kolmannen osapuolen jossa ei tunnistettu tuollaista miestä eikä firmaa. Törkeää.

Myöhemmin keskustelin aiheesta henkilön kanssa joka vastaa lehteen tulevien ilmoitusten valinnasta. Oli kuulemma päässyt radio-ohjelmaankin tuo mies businessideoineen mutta nyttemin estetty moiset.