Suomen eduskunnan istuntokausi alkoi räväkästi. Puhemieheksi äänestettiin listojen ulkopuolisia protestiäänillä jotka tietysti hylättiin. Oliko kyseessä Aku Ankka, vai mikä kestosuosikki, sen tietää vain ääntenlaskijat.

Ja koska tätä aikaisempi kirjoitus käsitteli eläimien risteytymiä ja ei taida olla soveliasta siirtyä tässä eri lajien välisiin tuloksettomiin risteymäyrityksiin mutta kuitenkin aasinsiltaa pitkin köpötellen voidaan kertoa siitä miten eläimiä on kuitenkin valittu vaaleilla ihan näkyville paikoille. -tai ainakin yritetty.

Nimittäin Brasiliassa ”Cacareco-ääni” tarkoittaa vielä nykyisinkin protestiääntä. Se tulee sellaisesta historiallisesta tapahtumasta kun Sao Paulon kaupunginvaltuuston vaaleissa 1959 ylivoimaiseksi sensaatioksi ja ääniharavaksi nousi  viisivuotias naarassarvikuono nimeltä Cacareco.

Tämä yksisarvinen otus keräsi vaalissa yli 100 000 ääntä. Sarvikuonon osuus kaikista äänistä oli 15%. Jo aiemmin Brasiliassa sellaisen kaupungin kuin Jaboataon kaupunginvaltuustoon valittiin 1954 vuohi nimeltä Smelly.

Mutta tämän vuohen äänisaalis ei ollut niin mahtava kuin Cacarecon äänisaalis. Homma ei kuitenkaan ole ennätys, sillä näistä kahdesta tapauksesta innostuneena Brasilian Banaanipuolue asetti kiukkuisen paviaani Tiaon ehdolle Rio de Janeiron pormestariksi 1988.

Korruptioon kyllästyneet kansalaiset kehittivät Tiaolle eittämättömän vaalilupauksen ”Äänestä apinaa – saat apinan” Tiao keräsi arvioiden mukaan peräti 400 000 ääntä ja sijoittui kolmanneksi, mutta koska demokratia ei ollut vieläkään juurtunut Brasiliaan, kaikki nämä äänet hylättiin.

Kaikki nämä tapahtumat lähtivät vuoden 1959 paikallisvaaleista, jota väritti perinpohjainen tympääntyneisyys sitkeään korruptioon, elinkustannusten kohoamiseen ja elintarvikepulaan.

Tilannetta provosoidakseen avuliaat opiskelijat painattivat 200 000 vaalilippua, joihin oli painettu tuon eläintarhan tunnetun sarvikuonon, -Cacarecon nimi. Protestinhaluiset äänestäjät käyttivät niitä mielellään, ja muuan äänestäjä totesikin ”parempi valita sarvikuono kuin aasi.” Sao Paulon eläintarhan johtaja ilmoitti odottavansa, että valtuutettu Cacarecon edustajainpalkkiot tulisivat eläintarhan tilille.

Sarvikuono ei kuitenkaan koskaan istunut näkyvällä paikalla vaikka vaaleissa pärjäsikin vaan Brasilian viranomaiset määräsivät Sao Pauloon uudet vaalit.