Nyt on pakkasta ja katolla paljon lunta, se on kuitenkin kevyttä. Pitäisikö mennä ja pudottaa se alas ennen kuin se on painavaa?

Jos menen ja tiputan lumet niin käytävät ja seinän vierustat tulevat täyteen lunta joka haittaa kulkemista ja myöhemmin sulaessaan kastelee sokkelin ja tunkeutuu kellariin. Voin pudota katolta ja vakuutus ei korvaa. Kulkijat kiukuttelevat käytävän tukkimisesta eikä oikein ole lapiotakaan.

Jos en mene niin katto voi sortua ja vakuutus ei korvaa. Jos se ei sorru niin se lumi voi luistaa isona patjana sivullisen niskaan. Vakuutus ei korvaa ja sivullista sattuu. Voi tätä elämää, solmuongelma.

Solmuteoria on matematiikan ala, joka keskittyy mihinkäs muuhun kuin tutkimukseen. Klassinen solmuteoria pyrkii vastaamaan kysymykseen: jos on annettu kaksi solmua, mistä voimme päätellä ovatko ne sama solmu vai eri solmuja. Tästä erikoistapauksena kysymys "onko annettu solmu avautuva?" Jos kaksi solmua sattuvat olemaan sama, niin sen osoittamiseen riittää saattaa ne samaan muotoon ja todeta, että ne tosiaan ovat samat. Jos taas solmut ovat eri solmuja, sen osoittamiseksi, että ne ovat eri solmuja tarvitaan invariantteja. Matemaattinen solmuteoria etsii näitä invariantteja.

Eli jos laitan kegännauhaani kaksi solmua perättäin voidaanko sanoa että siinä on yksi kaksoissolmu vai vain kaksi solmua perättäin?

Purin jouluvaloja pihapuusta. Siinä oli ainakin viisi solmua solmussa toistensa kanssa. Kauheen vaikea avata niin ettei rikkonut lamppuja.

Toisaalta ajatukseni ja elämänikin on joskus aikasmoisessa solmussa ja siitä ei kukaan ota selvää mikä sykkyrä se on.

Wikipedia.