Kirjoitin aiemmin Heikkilän Aaposta ja jatkan vielä,

Nimittäin Aapo on syntynyt 12.4.1931 Haapavedellä. Ja ennen kuin hän siirtyi yliopistomaailmaan hän toimi Pulkkilassa kansakoulunopettajana. Mitään tutkintoa hänellä ei ollut vaan hän rustasi itse omat koulutodistuksensa. Sen selvittyä hän joutui eroamaan mutta avasi psykiatrian vastaanoton Vaasassa.

Hän menestyikin mainiosti kun taas viranomaiset pistivät toiminnalle stopin. Tarkkaa asioiden kulkua ei tunneta mutta ainakin vuokrat olivat maksamatta ja apteekissakin pienellä paikkakunnalla ihmeteltiin mikä lääkäri tuo Aapo on joka kirjoittaa niin paljon reseptejä.

Aapo tuomittiin vuokrarästien syystä paljastuneesta  laittomasta lääkärintoimen harjoittamisesta vankilaan petoksesta,  mutta pian Kekkonen armahti hänet. Erityinen etu tuomion purulle oli se seikka että Aapon naispotilaat kertoivat hoidoista olleen heille suurta hyötyä.

Vankilasta päästyään Aapo siirtyi Oulun yliopistoon ottaen osaa eri luennoille. Hän otti oppiaiheekseen ortopologian. Se taas tuli siitä kun Aapo esitteli 1960 luvulla matematiikan professorille K. Valalle omia kaavojaan. Kuuleman mukaan K.Vala totesi:

"Mitä tämä on? Ortopologiaako? Aapo hämmästyksissään myönsi ja Vala jatkoi: Matematiikkaa tämä ei ole tämä taitaa olla maantiedettä. Aapo poistui ja tuli viikon päästä uudelleen Valan juttusille sanoen: Käytin tätä maantieteen laitoksella ja siellä sanottiin ettei tämä maantiedettä ainakaan ole.

Aapo sai pitää luentoja ja hänelle osoitettiin oikein huonekin, käytöstä poistettu siivouskomero. Aapo myös järjesti opiskelijoille laskuharjoituksia, joissa parhaimmat saivat ortopologian suurmestarin arvon.

Ortopologiassa tutkitaan para-avaruuden dimensioita. Esim g-orbitaali, sininen elektroni sekä ultra infrafiltterit. Aapon pitämissä joululuennoissa saattoi olla aiheena tontun pään tilavuuden laskenta. Viite Jaana sivu 10-12