Nimittäin oikeuden ratkaisu että yksityiset parkkifirmat saavat sakotusoikeuden yksityisalueilla antaa myös tanssienjärjestäjille lisää mahdollisuuksia.

Useinhan naistenhaulla miehet pakenevat penkkiin ja istuvat pönöttävät siellä yli sallitun ajan. On mahdollista sakottaa näitä pakenevia miehiä mikäli he eivät välillä antaudu hakuriviin ja haettavaksi.

Penkkikiekko yhdessä tanssipaikkojen sakotusoikeuden kanssa panee miehet kiertoon ja estää liian pitkällisen ahterin päällä istumisen. Kuvan kiekko ei kuitenkaan ole tanssipaikalta, tanssipaikan penkkikiekon maksimiaika on 20 min ja naistenhaun aikana 12 min. Kuvan otti eilen Helsingissä Jussilan Hessu.

 

Itse kiekko ei kuitenkaan takaa mitään vai tarvitaan valvontaa ja sanktioita. Tässä olisikin vaikkapa minulle oiva liiketoimintaidea josko perustaisin yrityksen SitCom OY.

Palvelulla olisi suuri kysyntä ja periaate olisi;

SitCom tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua, jolla varmistetaan istumapaikkojen toimivuus. Yksityisellä istunnanvalvonnalla mm järjestetään tilaa istujille, varmistetaan että tanssipaikkojen hakuvuorot sujuvat miellyttävämmin, tasapuolisemmin ja turvallisemmin sekä parannetaan tanssi- ja taukotilojen viihtyvyyttä.

Korkeimman oikeuden päätös ParkCom autoparkkisakotusoikeudessa merkitsee sitä, että myös SitCom voi alkaa markkinoimaan palveluaan, jolla on todella suuri kysyntä.

Vaikka korkeimman oikeuden päätöksessä oli kysymys yksittäistapauksesta, ParkCom kävi oikeutta yksityisen pysäköinninvalvonnan laillisuudesta Suomessa.
Myös istumisaikojen noudattaminen ja valvonta on kaikkien etu.

SitComin liiketoiminta perustuu kiinteistön omistajan tai haltijan ja yhtiön väliseen sopimukseen. Kiinteistön omistaja määrittelee istumisaikaa koskevat ehdot, jotka on ilmaistu alueella olevissa kylteissä. Nämä ehdot asiakas hyväksyy painamalla ahterinsa penkkiin.