Elämän kulku ja onnistumisen hurma on usean osatekijän summa. Jos kyseessä on taiteilija tai artisti, silloin ei aina päde että kova työ palkitaan. Tarvitaan lahjakkuutta ja oikea kohderyhmä sekä tuuriakin. Alkuvaiheen kontaktit ovat tärkeät.

Jos joku muistaa sellaisen rautalankabändin kuin The Beatles, heidänkään suosionsa ei ollut kirkossa kuulutettu.

"Me emme pidä heidän soundistaan. Kitarabändit ovat menossa pois muodista." - Tämä oli Decca-levy-yhtiön päätös vuodelta 1962 jossa hylättiin tuntematon uusi yhtye nimeltä The Beatles, joka oli aloittanut uransa hampurilaisen strippiluolan taustabändinä. (Voiko sen alempaa kukaan lähteä liikkeelle?) Heidät hylkäsi myös Pye, Columbia ja His Masters Voice. Parlophone oli surkeasti menestyvä puhelevyjä tuottava EMI:n osasto, jonka tuottajaa George Martinia pilkattiin yhtiön sisällä. Vain heille The Beatles kelpasi.

Myös Elvis sai lunta tupaan ja hänen menestykseensä ei uskottu.

"Sinusta ei tule mitään, poika. Palaa takaisin rekan rattiin." - Jim Denny, country-musiikin tärkeimmän areenan Grand Ole Opryn manageri, rekkakuski Elvis Presleylle hänen ensimmäisen ja viimeisen esiintymisensä jälkeen, 1954. Elvis lopetti countryn, mutta ei palannut rekan rattiin.

Ei Fred Astairekaan vakuuttanut ensimetreillään.

"Ei osaa tanssia. Ei osaa näytellä. Pikkuisen kalju. Osaa laulaa vähän." - tälläiset olivat muistiinpanot Fred Astairen ensimmäisestä koe-esiintymisestä, 1930.

Marilyn Monroekaan ei loistanut uransa alkuvaiheessa.

"Sinun on parasta opetella sihteerin töitä tai mennä naimisiin." - Blue Book -mallitoimiston johtaja Marilyn Monroelle, 1944.

Kolumbuksenkin oli vaikea saada tukijoita:

"Näin monta vuosisataa Luomisen jälkeen on epätodennäköistä että kukaan löytäisi sellaisia tähän asti tuntemattomia maita, joilla olisi mitään arvoa." - vastasi Espanjan hovi 1480-luvulla kieltäytyessään rahoittamasta Kolumbuksen purjehdusta.

Mitähän minun itse pitäisi sanoa, -jotakin viisasta?

-Tanssipaikoille on turha tuoda mitään uusia kotkotuksia. Valssi, Jenkka, Polkka, Masurkka, Tango, Humppa, Foksi ja Jive ovat ne tanssit joita on siellä pitkään tanssittu ja sitä kansa haluaa seuraavatkin viisikymmentä vuotta.