Teeman dokumentti Darwinista sai minut pohtimaan miten lavatanssijat ovat syntyneet ja miten kehitys jatkuu.

Useinhan uros- ja naaraspuoliset lavatanssijat parittelevat ja joskus on tuloksena myös jälkeläisiä. On havaittavissa että sukupolvien saatossa lavatanssijoiden jälkeläisille on kehittynyt liikkuvampi olkanivel kuin muulle populaatiolle. Tanssijoiden lasten olkavarren pallonivel sijaitsee korkeammassa kulmassa ja sallii suuremman  ja laajakaarisemman pyörähdyksen kuin normaalisti. Tästä on eittämätön etu kädenalitansseissa.

On jopa ennustettu että 3000 -luvulle mentäessä tanssijoiden jälkeläisten  olkanivel sojottaa suoraan ylöspäin.

Tanssijoiden jälkeläisiltä puuttuu myös lihavuusgeeni ja päkiäluun alle on muotoutumassa pyöreä kohouma. Nopeat spinnit matkaansaattavat eittämättömän kehityskulun johon myös kenkävälmistajat ovat jo valmiina vastaamaan. Tanssijoiden rotuun kuuluvat tunnistaa myös keinuvista askelista, joustavista polvista ja tuulenopeista pyörähdyksistä jo ala-asteelta aina vanhainkotiasukkaisiin asti.

Lavatanssija asettuu aina odotustilanteessa selkä seinää vasten ja kädet eteen puuhkaan ristiten. Jopa hautajaissaatosta saatat tunnistaa lavatanssijan jos hän tapailee vaihtoaskelta tai pivottia kesken saattomatkan. Se on geeneissä ei sille ihminen itse mitään mahda. -No toisaalta on se nolo kun tanssimies taluttaa leskeä arkun perässä ja kesken kaiken kysyy "tanssitaanko vielä seuraava peli?".

Lavatanssijoiden rotu on yökyöpeleiden sukua. Viikonloppuisin he nukkuvat aina iltapäivälle ja virkistyvät kohti iltaa. Kello yksi yöllä on vireystilansa maksimissaan ja hormonitoimintansa vilkkaimmillaan. Onkin ennustettu että tulevina vuosisatoina tanssilavat avaavat ovensa vasta kello 24 ja tanssit kestävät aamukuuteen.

Lavatanssijoille on kehittymässä myös oma outo kielensä. "Olen vain tanssimassa" tarkoittaa suomeksi että pääsisipä kanssasi punkkaan. " Onpas täällä kuuma ja paljon porukkaa" tarkoittaa suomeksi että hoh-hoijjaa. Pornaisiin ollaankin perustamassa suomen ensimmäistä suomi-lavatansssi tulkkikurssia. Nämä tulkit toimisivat maksullisina oppaina uusille tanssilavatulokkaille vuodesta 2020 -lähtien.

Kehitys jatkaa kulkuaan ja kaikki muuutokset lavatanssijan rotuun ovat vielä mahdollisia, tanssijoistahan ja heidän ristisiitoksistaanhan se vain on kiinni.