Sattumuksia.

Korkeasaaressa on kettu tappanut kuusitoista flamingoa. Mokoma ketkale ei kuitenkaan syönyt niitä vaan tyytyi vain tappamaan ja retuuttamaan aidan viereen, ikävää.

Tapaus tuo pintaan monta kysymystä. Olisiko kyseessä jokin niistä ketuista jotka tyytyvät juoksemaan yli tien ihmisten palaillessa tanssireissuiltaan? Mitä tehdään flamingojen raadoille, kierrätetäänkö ne  eläntarhan muiden eläinten ruuaksi vai ruvetaanko turhaan leikkelemään ja tutkimaan pitkäkaulaisia linnunrekkaleita, ja niiden kuolinsyytä?

Tämä tapaus oli varmaan maailman ensimmäinen tapaus jossa kettu tappaa kuusitoista flamingoa syömättä niitä kuitenkaan. On muitakin ainutlaatuisia ja ikäviä tapahtumia jotka ovat tapahtuneet aikoinaan ensimmäistä kertaa maailmassa.

Oli nimittäin tapaus sellaisena päivänä kuin 30.5.1896 jolloin liikkeellä oli kaksi ihmistä, heidän kohtalonsa kietoituivat kummasti yhteen:  Nimittäin Henry Wells ja Evelyn Thomas. Tuona alkukesän päivänä neiti Thomas oli liikkeellä New Yorkissa Columbia-merkkisellä polkupyörällä. Hän lähestyi vilkasliikenteistä risteystä, jota kohti suuntasi samaan aikaan myös herra Wells Duryea-automobiilin kyydissä.

Nykyisin hiljennettäisiin ja annettaisiin tilaa mutta silloin jarrut eivät kirskuneet, eivätkä renkaat savunneet, koska Duryea-automobiilin jarruja ei oltu rakennettu äkkipysäystä varten.  Tuli maailman ensimmäinen autokolari.

  Paikalle tulleet auttajat havaitsivat Evelyn Thomasin pitelevän polveaan ja hänen  polkupyöränsä vääntyneen muodottomaksi. Sitä vastoin herra Wells istui automobiilissaan vahingoittumattomana. Tämä täydellinen epäherrasmiesmäisyyden osoitus ja ennennäkemätön tapahtuma hämmästytti paikalle saapuneita poliiseja niin, että he olivat hetken epätietoisia siitä, kuinka pitäisi menetellä. Hevoseton vaunu ei näyttänyt enää liikkuvan, joten lopulta neiti Thomas kuljetettiin sairaalaan ja herra Wells toimitettiin putkaan. Syy siis oli tietysi herrassa joka törmäsi naiseen.

Kolme vuotta myöhemmin 20.5.1899 annettiin ensimmäinen ylinopeussakko. Electric Vehicle Co:n taksikusi Jacob German oli liikkeellä New Yorkin Lexington Avenuella pöyristyttävällä12 mailin tuntinopeudella. Tämä vastuuton kaahari herätti polkupyöräpoliisin huomion. Alkoi henkeäsalpaava takaa-ajo. Uutterasti polkemalla poliisimies tavoitti kuin tavoittikin järjettömällä 20 kilometrin tuntinopeudella liikkuneen taksin, ja toimitti hevosettoman ajoneuvon kuljettajan tiilenpäitä lukemaan.

Ensimmäinen kuolemankolari merkittiin aikakirjoihin vielä ennen 1900-luvun alkua. Syyskuun 13. päivänä 1899 ikämies Henry Bliss poistui raitiovaunusta Keskuspuiston ja 74. Kadun kulmassa. Epähuomiossa hän astui kadulle suoraan Arthur Smithin kuljettaman automobiilin eteen. Hra Bliss menehtyi vammoihinsa Rooseveltin sairaalassa. Hän oli ensimmäinen jalankulkija, joka sai surmansa auto-onnettomuudessa. Tämän jälken surmansa saaneita on tullut mokoma lisää.