Monella voi olla piirongin laatikossa aikaisemmilta Kreikanmatkoilta ylijääneitä drakmoja, niillä saattaa olla vielä tulevaisuudessa käyttöä. Tämä aika jää historiaan aikana jolloin on syytä sanoa paljon, jotta myöhemmin voi olla jälkiviisas.

Joku nykyviisas saksalainen sanoi telkkarissa että Suomen, Saksan ja Hollannin tulisi tehdä oma rahaliitto ja irtautua Eurosta. Sen valuutan arvo olisi vakaa jos pankkikriisi iskee Euron välityksellä, taisi olla tsoukki vaan.

Kreikkaa avustetaan ja saarien pantiksi saamisesta on puhuttu, mutta se on utopiaa. Niitä ei voi siirtää mutta ylisuuren armeijan ylisuuresta sotalaivastosta voisi siirtää muutaman paatin itämerelle. Suomi saisi kalustoa lainanpantiksi ja vihulainen ei tulisi rannikollemme.

Kreikka kuuluu Natoon mutta varustautuu raskaasti Turkkia vastaan. Osa lainojen hoitokuluista onkin sotakaluston kuoletusta. Kuvitelkaapa jos Turkki olisi ehtinyt jo Unionin jäseneksi ja Euron rahaliittoon. Olisikovatkohan turkkilaiset valmiita maksamaan Kreikalle avustusta? Hehän ovat arkkivihollisia ja Araratin vuorikin on Turkissa.

Usein puhutaan rahan korvamerkitsemisestä, sitähän ei kuitenkaan voi tehdä. Rahalla ei ole korvia ja jos painatettaisiin joitakin kuponkeja jolla Kreikka pystyisi vain lyhentämään entisiä hyvään tarkoitukseen ottamiaan lainoja niin ne kupongit pitäisi olla kierrätettävissä hamaan ikuisuuteen saajalleen taas vaihdon välineenä.

Se miten Kreikka tulevaisuudessa täyttää lainan saamisen ehdot on tarkan valvonnan alla. Kreikan virastojen kaikkia kuluja tutkitaan ja uutta hehkulamppuakaan ei saa ellei ole antaa viallista tilalle. Joku paikallinen Kimmo Kiljunen ei saa matkustaa kauemmas mitä matkasuunnitelmassa sanotaan.

Tulee mieleen valvontakomission läsnäolo suomessa. Kaikki paperit piti näyttää neuvostoliittolaisille ja kaikesta piti raportoida.

Vielä myöhemmin joskus 1970-luvulla suomen valtiolla oli kassakriisi. Kaikkialle valtionhallintoon oli annettu ankara käsky säästää. Kun valtiontilintarkastajat tutkivat eri virastojen tilejä, ilmeni, että valtioneuvoston vessoissa käytettiin säästökäskystä piittaamatta kalleinta Nokian tuplakreppiä. Valtiontilintarkastajien puheenjohtaja soitti asian johdosta valtioneuvoston kansliaan. Sieltä ilmoitettiin:
- Käytämme tätä vessapaperia presidentti Kekkosen nimenomaisesta käskystä.
Valtiontilintarkastajien johtaja soitti siltä istumalta Kekkoselle kysyäkseen, pitikö moinen väite paikkaansa. Kun hän oli esittänyt asiansa, Urkki paukautti:
- Onneton tunari! Etkö sinä käsitä, että Neuvostoliitto haluaa kopiot kaikista papereista, joita käsitellään valtioneuvostossa?