Tukkia sitä öljyvuotoa. Edelliset yritykset ovat epäonnistuneet. Aiemmin on yritetty tukkia vuoto niin että porausreikää voitaisiin käyttää myöhemminkin ja että pursuavaa öljyä saataisiin talteen. Nyt annetaan periksi ja koetetaan ruutata raskasta savea vuotavan putken päähän.

Obama menee seuraamaan yritystä ja toivoo parasta vaikka melko pessimistisiä ovat hankkeesta vastaavatkin. Tarttee kai koettaa, kun öljyä menee hukkaan -ajattelevat BP:n miehet.

Minköhänlainen määrä sitä on jo valunut kaiken kaikkiaan? Lämmittäisikö sillä määrällä suomen omakotitaloja ja kuinkakokin kauan?

Maalaisjärjellä ajatellen ongelma tuntuu vaikealta mutta ei mahdottomalta hoitaa. Jos haluaisi pienemmässä mittakaavassa ajatella asiaa niin kai se on sama kuin että jossakin uima-alataan pohjalla olisi putki tötteröllään josta tupruttaisi öljyä.

Laittaisin siihen veden päälle ison ilmaptjan ja paljon sitkasta savea päälle. Tekisin sitten ilmapatjaan pienen reiän ja antaisin sen painua suoraan alas.

Sinne se sitten jämähtäisi suoraan putken päälle ja ei kuin kivenmurikkaa perään vaan niin että hautautuisi painon alle. Ja senjälkeen pääsisi jo käsiksi siihen putken mutkakohtaankin jos putki kovinkin pitkäli on siellä pohjalla lappeellaan ja ehjänä.