Kun reissaa ulkomailla niin erilaiset rakenneratkaisut ihmetyttävät suomalaista, mutta niille on usein jokin vissi syy.

Saksassa ihmettelin miksi kerrostaloissa on kylpyhuoneissa kokolattiamatot ja lämminvesivaraaja saattaa olla sellainen muutaman litran kokoinen joka ei ole varaaja vaan lämmitin siinä kylpyhuoneen seinässä.

No koska siellä on kylpyammeet niin eipä ole paljoa kosteusvaurioitakaan ja vettähän on edullista lämmittää vain se määrä mitä tarvitsee.

Englannissa ihmettelin miksi vesi- ja viemärijohdot ovat rumasti talojen ulkopuolella. Kuulemma helppo korjata ja mahdolliset vuodot näkyy heti eikä mene rakenteisiin.  Outoa on siellä myös lavuaarit joissa ei ole sekoittajahanoja. Käsienpesuvesi pitää aina laskea kummastakin hanasta lavuaariin. Kuulemma lämmin vesi ei ole juomakelpoista ja jos käytettäisiin samaa hanaa kylmäveden kanssa niin ei voisi enää pestä edes hampaitaan hanavedellä.

Thaimaassa ihmettelin kun siellä on sähköistyksessä vain vaihe ja nolla, -ei suojamaata. Jos eriste kuluu rikki ja nojaa metallialtaaseen niin sähköiskun saa, ellei sulake pala. Kyse on kai vaan säästöstä.

Puolassa oli tälläinen lämminvesiratkaisu käsienpesualtaaseen. Nätti se ei ole, mutta vettä ei ainakaan mene paljoa hukkaan.