Stressi saa siat syömään tai näykkimään toistensa häntiä nykyisin jopa joka toisella tilalla. Tuottajien yhdistyksen tilastojen mukaan ongelma on todella paha kuudella prosentilla tiloista eli noin 140 tilalla. Suomessahan on 2300 sikatilaa, joten pelkäksi hännänpurentapaikoiksi sikatiloja on turha nimittää.

Kuitenkin pahimmillaan stressaantuneet siat voivat syödä toisiltaan koko saparon. Tässä esimerkki suomalaiselta sikatilalta, jolla tarkastuseläinlääkäri kävi: "hännän tilalla oli kraatteri. Syöty alue oli vereslihalla ja osittain ruven peittämä".

Tämä kaikki johtuu ahtaudesta ja näin varmaan kävisi ihmisillekin jos meillä olisi häntä. Itse olen joskus poistunut ruuhkatansseista kesken pois pelkän ärtymykseni vuoksi. Vanhemmiten tuntuu hermostuvan entistä herkemmin tanssipaikkojen tönimisistä ja julkisilla paikoilla lasten metelöinnistä.

Ei siinä auta vaikka tietää ja yrittää ajatella asioiden olevan normaalia ja hiljaisen tylsyyden vastakohtia. Olisinko alkanut pureskella toisten häntiä, -no en enää olekaan ihan varma,  mutta agressiivisuus kyllä nostaa ihan selkeästi päätään.

Jos ajatellaan sikatilojen ongelmaa niin se johtuu tuottovaatimuksista ja hieman sama se on ruuhkaisissa tanssipaikoissakin. Jos paikalla olisi vain yksi tanssiorkesteri ja he pitäisivät pitkät tauot, ruuhka helpottaisi mutta tuotto vähenisi.

En tiedä mitä mieltä tanssinjärjestäjät ovat stressin lisääntymisestä tanssipaikoilla, mutta arvaan että jos heiltä kysyttäisiin niin vain iloisia ilmeitähän he näkevät. Ne jotka ahdistuvat ymmärtävät useimmiten olla poissa tai viettää aikansa enemmälti kahviossa.