Seiska järjestää kesäkolli äänestyksen. Monikin saattaa ottaa kesäkollin joka sitten karkaa tai hylätään syksyn tultua. Mökillä ja matkoilla on hyvä olla joku jota silitellä.

Toivottavaa vaan on että ei mourua liialti ja että on sisäsiisti. Meille miehille nalli on ehkä mukavampi, haiseekin vähemmän -jos se ylipäätään kevääseen säilyy.

Kesämirreissä kaikenkaikkiaan on omat vaaransa.  Saattavat asettua taloksi ja eivät lähde edes luudalla hätistämällä. Rötköttävät sohvalla kuin omallaan ja vaativat einestä esille.

Siivoamaan niitä ei saa, päivastoin tekevät pyykkiä ja vaativat huomiota. Kuljettaa pitää pitkin kesäfestareita ja markkinoita. Seinäjoki on kuulemma must, vaikka itse ei tee elettäkään avustaakseen budjetin kokoon kasaamisessa.

Kesäkissa saattaa tulla omilta yöllisltä retkiltään vasta aamuyöstä vaikka toisenlaisesta touhusta on sovittu. Toisaalta kesäkissa voi myös liimautua liialti. On kuin takiainen kun poikien kanssa pitäisi mennä kunnostamaan Peran saunaa ja viettää hieman hulvatonta viikonloppuelämää.

Jos tarkoitus olisi mennä risteilylle niin kesäkissa ilmoittaakin että emo on sairastunut ja yht'äkkiä pitääkin matkustaa johonkin Kälviälle keittämään marjapuuroa ja pesemään vanhan käppänän pyykkejä.

Paras kesäkissa on sellainen jonka voi ottaa käyttöön kuin painepesurin. Otetaan kun tarvitaan ja pannaan sitten pois kun ei enää tarvita. Ei niitä letkuja ja suuttimia koko ajan hiplata ja huolleta, ne toimii kun tarvitaan ja vanhaksi tultuaan viedään kierrätykseen.

Kuvan kesäkissa ei liiity kirjoitukseen.