Tanssilavojen on nykyään etsittävä uusia toimintamuotoja koska perinteinen tyrkkyrivi ei enää vedä entisessä määrin.

Seppo kokeili aikoinaan Järvenpäässä poletteja joita jaettiin hakijoille hakutasa-arvon tasapuolistamiseksi. Nyt on toisaalla ideoitu hakusuunnistusta.

Vakidaamien hakeminen tylsistyttää ja on haasteetonta, tarvitaan virikkeitä ja tämä harraste, hakusuunnistus lavatanssien yhteydessä yhdistää tanssitaidon, nokkeluuden ja nopeuden.

Kartta käteen eteisessä ja ensimmäisen daamin etsintään. Kukkamekko ja sininen ranneke oikeassa kädessä, niskassa perhostatuointi, vain tangolle. Nyt se jo soi missä on daami? Tuolla on rannekedaami, ei niskassa ei perhosta, missä se on? Voi tanssii jo Matin kanssa, siis seuraava vaihtoehto.

Hevoskoru kaulassa ja röyhelöpusero. Oletko kakkonen? Juu, ja leima tähän passiin, yksi rasti suoritettu, juuri ja juuri ennen kuin tango loppui. Rastit voi hakea missä järjestyksessä hyvänsä, se on hyvä.

Foxileidi, foxille. Kullanvärinen kello ja narikkalappu ranteessa, salasana julma-ölkky. Jo viides joka vastasi väärin julma-sanaani, varmaan tanssimassa jo. Haetaan seuraaville foxeille loppuja joilla kullanvärinen kello.

Polkkanainen makkarapisteeltä seuraavaksi. Syö makkaraa keskeltä nakertaen, näin lukee kartassa. Outo rasti, etsittävä on. Olisiko se tuo tuolla sivummalla? Makkaraa syö mutta päästä purren. Ei, ei se ole tuo. Entäs tuo istumassa?

Polkka soi ja makkaranaisia ei näy. Ahaa tuolla terassin kulmassa, viimeinkin. Oli kuulemma hankalaa syödä keskeltä. Vielä seitsemän rastia ja miten selvitän tuon sukkanauhatapauksen kutosrastilta? Entäs mansikanmakuinen suukko?

Litsarinkin sain. Kysyin oudolta neidiltä: Oletkos minulle nelosrasti?. Luuli ehdotteluksi ja läväytti. Sitä sattuu, -poskea siis.

Kytäjälläkin suunnistettiin.

Niitä tiukkoja nousuja ja etenkin liukkaita laskuja riitti. Tulihan ne rastit vastaan niinkuin pitikin kasirastille saakka. Mutta kai ne aivot siinä kiipeillessä tyhjenivät. Sitten se tapahtui. Kuvittelin suunnistavani jo en seuraavaa väliä, vaan peräti sitä seuraavaa. No tietäähän siinä kuinka käy. Reilu kymmenen minuutin virhe, ennenkuin sain taas asian kohdilleen. Mutta sotkihan se sen hyvän hitaan oman etenemisrytmini. Myös kahdella seuraavalla rastilla oli ongelmia, enkä tavoite "kävely"aikaani päässyt. no joka tapauksessa taas hyväksytty suoritus, siinähän sitä tavoitetta riittävästi.

Lue koko kirjoitus...>>