Moni meistä tuntee olevansa vanha jo viisikymppisenä. Silti elinikä voi olla vasta kolmanneksessa nimittäin Indonesian viranomaiset uskovat löytäneensä Sumatran saarelta 157-vuotiaan naisen. Nainen löytyi väestönlaskun yhteydessä. Hän on kertonut syntyneensä vuonna 1853.

Tosin virallisia asiakirjoja naisen iästä ei ole. Ikämääritelmä on tehty naisen kertoman perusteella sekä koska hänen adoptiotyttärensä on 108-vuotias, hänen tarinaansa on vaikea epäillä, sanoi tilastokeskuksen edustaja. Ja onhan siinä ikää adoptiotyttärelläkin. Olisi se outoa olla suomessa vanhainkodissa yhdessä vanhimman lapsensa ja lapsenlapsensa kanssa.

Tähän mennessä todistetusti vanhimmaksi on elänyt ranskalainen Jeanne Calment, joka kuoli 122 vuoden ikäisenä vuonna 1997. Hän nyt oli ainakin aidosti niin vanha.

Viranomaisten mukaan Sumatralta löytynyt nainen voi hyvin ja tekee yhä kotitöitä. Nainen myös polttaa edelleen paikallisia mausteneilikkasavukkeita, joita on polttanut koko elämänsä ajan.  Iästään huolimatta hänellä on edelleen uskomaton muisti, hän näkee hyvin eikä hänellä ole kuulo-ongelmia. Hän myös puhuu hollantia melko sujuvasti,

Indonesia oli Hollannin siirtomaa vuoteen 1945 asti.

Pitäisiköhän tässä itse kunkin alkaa kessuttelemaan?