Maailma seuraa miten kaivosmiehet pärjäävät maan alla. Nyt sinne yläpuolelle tuotiin uusi iso öljynporaukseen tarkoitettu pora. Jos tuolla poralla onnistuu poraamaan niin parissa kuukaudessa hole on valmis.

Nykyistä viinipullon kokoista huoltoreikää pitkin kaivokseen on saatu toimitettua punaviiniä ja muuta tarpeellista.Musiikkiakin kyllä, mutta ei naisia. Tanssi, laulu, viina ja naiset olisivat varmaan miehille mieleen mutta rähinähän siitä tulisi.

Unto Monosen Satumaa paikalliselle kielelle käännettynä olisi kaihoisa ja ehkä liiankin tunnelmallinen. Heille maan sisällä kuukausitolkulla kärvisteleville Satumaa on siinä 700 metriä ylempänä.

Tässä video miten kaivosmiehet vastaanottavat tavaroita 700 metrin syvyydessä.  Video.

Se minua on mietityttänyt kun yksi vaihtoehto miesten ylös saamiseksi oli nykyisen huoltotunnelin laajentaminen niin miten silloin olisi voitu samaan aikaan muu huolto turvata?

Nykyisin tavaroiden vienti sinne alas kestää yli tunnin ja silloinhan ei voisi porata, joten sehän olisi varsinaista pätkätyötä ja lisäksi kaikki moska valuisi siihen laajentamattoman alaosan pienempään reikään tukkien sen alinomaa.