Viihdemaailmankin puolella on havaittavissa harrastusta erilaisten neuvoksien arvonimien perään. Musiikkineuvos, iskelmäneuvos ja mitä vielä viihdyttäjäneuvoksia.

Jos riittävää aktiviteettia lavatanssin harrastajien puolella esiintyisi, niin monikin soisi innokkaimmille ja aktiivisimmille lavatanssin harrastajille ja lähettiläille neuvoksen arvonimen. Jos ei muuta iloa siitä saajalleen olisi niin ainakin sitten joskus tulevien vuosikymmenien jälkeen muistokirjoituksissa se olisi oiva ja ansiokas lisä.

Jos minulta kysyttäisiin ja vaikka vielä pientä rahallista tukea anottaisiin niin lavatanssineuvoksen arvonimen kernaasti toivoisin annettavan seuraaville henkilöille:

Pekka Niska.

On itseään säästämättä tukenut lavatanssiharrastusta sekä osallistumalla että jopa omaa orkesteria sponsoroimalla.  Muut ansionsa ovat yleisesti tunnettuja.

Humppis.

Uupumatta mies jaksaa kiertää vielä ikämiesluokassakin eri tanssilavoja raportoiden tarkasti ja tinkimättä eri iltojen tanssimääristään ja tunnelmistaan.

Julia.

Julian lavatanssiblogi on jo käsite ja maailmanennätys lajissaan. Autenttisen lavatanssitunnelman aikuisen naisen näkökulmasta voi itse kukin lukija aistia ja kokea vaikka ei itse lavatansseissa kävisikään. Artistit ja orkesterit tuskin tarvinnevat muita kriitikkoja tai arvosteluja oman työnsä laadusta, riittää kun lukee hänen tunnelmakuvauksensa.

Katriina S.

Pohjoisemman ulottuvuuden ääni ja totuuden torvi. Tarkkoja otantoja ja lavatanssiatmosfäärin kuvauksia suoraan sielunsa sopukoista-

Suke Huovinen.

Mies joka levittää Bugg-ilosanomaa oman tanssiharrastuksensa ohessa. Oikea bugg-neuvos.

Kauko Keränen.

Mies joka on jo palkittu tanssikilpailujen lisäksi viiksistään. Olisiko siinä jo riittävää meriittiä neuvokseksi asti?

Stefanus.

Harmaantuvaa charmia Mikkelistä  joka ansaitsee tunnustuksen uupumattomasta kommentoinnista sekä suunnistusharrastuksen  että Mikkelin lavatanssin lähetystyöstään.

Nadi.

Neuvoksetar joka esiintuo tarvittaessa myös lavatanssin ja tanssipaikkojen raadollisemman puolen. Hän osoittaa että asiat voi sanoa myös suoraan ja ilman vaalenpunaisia pumpulikääreitä.

Irri.

Sääskisafarien taistelijatar myös omassa henkilökohtaisessa elämässään. Todistaa olemassaolollaan että joskus asioista on parempi olla kommentoimatta jos se vain johtaa väärinkäsityksiin.

Aitomies.

Tarujen aallonharjatanssijan fyysinen ilmentymä. Uskaltaa puhua oudosta aiheesta toistuvasti jota harva ymmärtää ja ehkä vielä harvempaa kiinnostaa. Arvostaa kuitenkin muita ihmisiä ihan aitoina ihmisinä itsenään.

Mikko.

Hiljaisuuden kaivoon kadonnut pyörämies. Kuitenkin aitoa ja rehellistä kerrontaa aikoinaan ja tanssiväki uskoo että hän tulee vielä.

Drago.

Elämää suurempien tanssivuosihistoriikkien uuras kirjoittaja. Tanssilavojen naiskauneutta joka viimekädessä on se vetovoima joka  tuo miehetkin lavoille.