Kemppinen blogissaan esiinnosti nimityksen jota en ole koskaan kuullutkaan, mutta tunnistan tuon ihmisryhmän hyvin vaikkapa Karpon vanhoista ohjelmista. Heillä on pakkomielteenä tehdä virallisia valituksia ja oikoa vääryyksiä joita heidän osakseen tuntuu kasautuvan varsin viljalti.

He valittavat naapureistaan ja matkaansaattavat mahtavia perintöriitoja. Asuntomessujen luennolla luulen nähneeni yhden aidon ja oikean siis varsinaisen peruskverulantin. Kyseisessä tilaisuudessa paikalla oli myös Espoon ympäristötarkastaja ja hän tunnistikin heti kyseisen miehen.

Ongelma oli naapurin savupiipusta tuleva savu joka oli tappaa hänen hengitysongelmaisen vaimonsa. Naapurin piippua oli pidennetty jo kaksi kertaa ja kaikki tarvittavat toimenpiteet tehty, silti ongelma oli jatkuva ja akuutti.

Kunnon Kverulantti tekee valituksia ja etsii epäoikeudenmukaisuuksia päätyökseen. Tavoitteena on päästä raastupaan ja saada huomiota. Kverulantille tehdään vääryyttä niin kaupan kassajonossa kuin eri virkakoneistojen rattaissakin.

Auta armias jos Kverulantti alkaa rakentamaan ja hakee rakennus- tai toimenpidelupaa jollekin eriskummalliselle rakennukselleen. Silloin mennään valitustie läpi pidemmän kaavan kautta. Korkein hallinto-oikeus, maakuntahallitus, ympäristöministeriö, eduskunnan oikeusasiamies, tasavallan presidentti ja moni muu saa tutakiihkeän Kverulantin purkaukset.

Minkälainen on sitten käänteinen kverulantti? Sellaisia saattaa löytyä virastojen henkilökunnasta ja varsinkin rakennusvirastot sekä KELA ja sosiaalitoimi suo turvapaikan heidänlaisilleen. Oikeasti heitä ei ehkä ole mutta moni asioillaan juoseva pieni ihminen näin kokee. Eli jarrutetaan ja juoksutetaan asiakasta toimittamaan kaiken maailman tarpeettomia todistuksia ja maksullisia rekisteriotteita.

Jos minäkin olisin kokematon mieleltäni sairas ja sadistinen vasta-alkaja virkamies ja haluaisin tehdä työni pilkulleen oikein ja vailla tulkintavirheitä,  juoksuttaisin asiakasta läpi byrokratian vaatimalla sitä sun tätä tarpeetonta dokumenttia. Näin siis että varmasti kaikki menee pykälien mukaan. Jos minulla olisi kova herraviha ja lisäksi olisin kateellinen jonkun hulppeista rakennussuunnitelmista, pitäisin jokaista rakennusluvan hakijaa huijarina ja väärinkäyttäjänä sekä ympäristön ja kulttuurimaiseman turmelijana, -näin lähtökohtaisesti, ellei minulle muuta todisteta.  -mieluimmin kirjallisesti ja paljon arvovaltaisia allekirjoituksia mukana.