Seurantaloille taas tukea tarjolla

Suomen Kotiseutuliitto julistaa haettavaksi ensi vuoden seurantalojen korjausavustukset, joiden jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Korjausavustuksella säilytetään ja parannetaan seurantalojen, myös työväen- ja kansantalojen kulttuurihistoriallista arvoa, kuntoa ja toimivuutta. Korjausavustusta voi hakea yhteisö, joka omistaa vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

Korjausavustus on valtionavustus, jonka myöntämisen edellytyksenä on, että eduskunta osoittaa valtion ensi vuoden talousarviossa tarvittavat määrärahat. Tänä vuonna korjausavustusta myönnettiin 182 yhdistykselle yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

Korjausavustuksista päättää Suomen Kotiseutuliiton hallitus Seurantaloasiain neuvottelukunnan lausunnon perusteella helmi-maaliskuussa 2012. Neuvottelukunnassa ovat edustettuna seurantaloja omistavien yhdistysten keskusjärjestöt sekä opetus- ja kulttuuriministeriö, ympäristöministeriö, Museovirasto ja Kuntaliitto.

Kansantalojen Liittoa neuvottelukunnassa edustaa liiton toiminnanjohtaja Matti Tokkari. Liiton jäsenyhteisöillä on noin 250 kiinteistöä eri puolilla maata Inarin Nellimistä Espooseen.

Seurantalojen korjausavustusten hakemukset on toimitettava Kotiseutuliittoon viimeistään 30.syyskuuta. Hakemuslomake ja hakuohjeet ovat osoitteessa: www.kotiseutuliitto.fi/seurantaloavustukset