Edellinen teksti ja tämän sivun lopussa oleva tunnelmakuvaus olivat Humutytön kokemuksia Metsälinnan tansseista. Humutyttö ei olekaan mikään hummailijatyttö vaan tanssiharrastajan lisäksi myös erähenkinen luonnon kokija ja kuvaaja. Hän on myös kuvannut useita suomen tanssilavoja. Tässä muutamia kuvia Metsälinnasta. Ethän kopioi näitä kuvia ilman hänen lupaansa, -kiitos.

Sisääntullessa avautuu tälläinen maisema.

metsalinna-normal.jpg

Kallioinen sisäpiha, kuin Esakalliolla. Siis ei hiekkaa kengissä sisälle niin paljoa.

metsalinna4-normal.jpg

Hieno ajatus on tarjota ilmaista vettä ja käyttää myös mukeja useampaan kertaan. Vinkki:

Tanssinet voisi sponsoroida joitakin nimikkomukeja.

 

metsalinna3-normal.jpg

Ja parketti sekä tunnelma ovat mitä mainioimmat.

metsalinna2-normal.jpg

Poislähtiessä toivotetaan tervetulleeksi uudelleen.

 

metsalinna5-normal.jpg

Ja tähän alle tanssinetin sivuilta raportti:

Humutyttö
2013-05-28 20:23

 

Perinteinen kesän avaus on tullut Metsälinnan avajaistansseista. Ihan helposti ei syntynyt päätös lähdöstä, mutta pitkällisten synnytystuskien jälkeen tuli päätös. Aina se ei ole helppoa. =) Metsälinnan makkarat! Se oli siinä. Mennään syömään sinne makkarat ja tanssitaan mitä eteen tulee. Jokaiselle reissulle pitää olla jokin ' oikea ' tarkoitus. =) Eikun Metsälinnaan! Sitten vain suht pikaiseen tahtiin jo tutut kauneustaiat. Vaatetus oli selvää jo ennen lähtöpäätöstä, joten se ei vienyt aikaa. Tosin ei sitä aikaa ollutkaan komeron tutkailuun ja mieleisten vaatteiden etsimiseen. Nättiä ja kesäistä, se oli siinä. Miten ihanaa, ei enää iljettävän tuntuisia sukkahousuja.

Jo päivän sää oli kuin tehty tanssia varten. Aurinkoa, kesän lämmintä ja kiva tuulenvire. Sitä samaa keliä oli pitkin matkaa lämpömittarin näyttäessä +22. Tien päällä oli melko rauhallista, jokusia peräkärryllisiä pujahti just eteen sivuteiltä kuin kiusanteko mielessä. Joutuisasti sujui matka vaikka ylinopeuksiin en sortunut tälläkään kertaa. Kaunista katseltavaa on jo niin lupaavan kesäinen suomalainen maisema.

Lähtö viivästyi sen verran, tietoisestikin, että missattiin ensimmäinen mahdollinen tanssitunti. Sellainen muistikuva aiemmilta kesiltä, että levyillä alkaa Metsälinnan tanssit. Näin se oli nytkin. Kahdeksalta olimme parketin laidalla ja samaan aikaan aloittivat Finkut. Aika onnistunut oli ajoitus, kun juuri tuohon olimme tähdänneet.

Kuinkas sitten kävikään. . miten sen nyt lyhyesti sanoisi. Vau! Alkurupattelulta kun selvisin tyrkyyn, oli loppuilta yhtä tanssin juhlaa. Hienosti otettiin tanssien vieras vastaan vai liekö sittenkään niin vieras. Kovastihan tuolla oli tanssituttuuksia vähän sieltä sun täältä. Ei ne uutuudetkaan malttaneet olla hakematta. Oli juurikin sellainen ilta mikä muistuttaa miksi könytä tanssilavatunnelmaan joskus matkojenkin päähän vuodesta toiseen.

Joskus tulee mietittyä mielessään sitä illan tanssillista helmeä. Nyt niistä punoisi helminauhan kesäksi, mutta jos yksi niin se on salsahenkinen sylitanssina tanssttu Lähde kanssain aurinkoon. Viejä haastoi mukavasti viennillään. Se vaan osui niin oivalliseen hetkeenkin että ei paremmasta väliä.

Makkaran pidin mielessä pitkin iltaa. Sehän se Metsälinnaan ajatti. =) Niinpä hiippailin aina silloin tällöin tarkistamaan niiden riittävyyden. Samalla hetkinen vilvoittelua ulkosalla hyttysten syöttinä ja hörpötellen vettä (ostoksiakin 8e edestä). Sitten taas takaisin tanssin tunnelmiin. Finkut tuntui olevan hyvässä iskussa. Edes soiton hetkellinen katoaminen ei laimentanut kuin hetkellisesti soiton. Tuolloin Lassen puhaltelu tahditti tanssia. Joku piuha kai irtos omia aikojaan, sen verran vissiin kovat jytkeet parketilla. =) Polkatkin tuli pykälää rivakampina kuin perjantaisessa Kuikan avauksessa. Kappaleita tulevalta levyltä soi jokusia, ainakin Kesä92 ja Samanlaiset. Timon laulama Mennyt mies... huh! Miten mies voi laulaa just kuin J.K! Tanssin pyörteissä havahduin ja tähyilin lavalle ett kuka siellä oikein laulaa. Just kuin J.K, jota olin kuuntelemassa joitakin viikkoja sitten. Yksi illan helmistä kyllä Timollekin. Kiitos!

Vau! Sitä oli se miesten rivi, kun asetuin tyrkkyyn. Melkein lavan päästä päähän niitä siinä oli. En vain huomannut sitä kuinka monessa rivissä oli niitä miehiä. Siinä olikin sitten ne havainnot, kun tanssi vei huomoin pois riveistä. Mies/naismäärä jäi huomiotta, mutta kumpiakin siellä oli. =) Ruuhkia parketilla en havainnut vaikka väkeä oli, ainakaan sen tuntu ei tullut iholle. Mukavat puitteet tanssille luo tuo 50-luvun hyvin hoidettu kesälava. Lavan parketti on mitä mainioin tanssikenkään, parhaimmilllan silloin kun se ei ilmoittele itestään. Pihasta lavan tuntumasta löytyy kahvila/makkarapuoti, vesipiste ja baari pöytineen (lavan sisällä myös baari). Ulkokautta on kulku helpotus/kauneustiloihin. Tupakkaväellekin on oma pömpeli.

Hieman ennen kahtatoista Finkut alkoi tehdä lähtöä, joten oma lähtökin alkoi olla lähellä. Matkaa oli sen verran ettei auta jäädä huvittelemaan hamaan loppuun. Työaamukin kun odotti nokosten jälkeen. Encoret saimme jivettää rivakkaa vauhtia. Siihen käytin loppuillan sekahakuoikeutta ja hain yhtä nopsajalkaista tanssimaan. Hurjan vauhdikas loppu hurjan hauskaan tanssi-iltaan! Levyt jäi soimaan, kun makkarakoju kutsui. Nyt makkaroita tuntui riittävän, joskus ne ovat loppuneet kesken. Nam! Kylläpä makkara maistui. Sen takia kannatti kyllä ajaa Mikkelin takamaille Ristiinaan. Niiden tanssienkin! =)